Cseke Attila: În PNRR, pentru prima dată când se implementează un program de eficientizare energetică cu finanţare 100%

| 18 ian, 19:27

 

În PNRR este pentru prima dată când se implementează un program de eficientizare energetică cu finanţare sută la sută, a menţionat, marţi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

 

 

"În PNRR este pentru prima dată când se implementează un program de eficientizare energetică cu finanţare sută la sută. Nici unitatea administrativ teritorială (UAT) şi nici proprietarii de apartamente din blocurile de locuinţe nu vor trebui să participe cu cofinanţare, şi eu previzionez că acest lucru va asigura în mod cert un succes pentru acest program. Nici nu sunt fonduri puţine, este un miliard de euro numai pe partea de blocuri de locuinţe, şi atunci credem că această schimbare de abordare a investiţiei va asigura succesul acestuia. La fel este şi la proiectul de lege pentru consolidarea de risc seismic, unde dorim să schimbăm total filozofia şi să spunem că se face fără cofinanţare, astfel încât să avem cât mai mulţi beneficiari ale căror clădiri să fie consolidate", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.
El a amintit că proiectul de reabilitare de locuinţe, aflat în circuitul de avizare interministerială, este unul foarte important, care face parte din reformele asumate prin PNRR de către MDLPA.
"Termenul până la care acest proiect trebuie aprobat este sfârşitul acestui an şi sunt sigur că ne vom încadra în acest termen şi vom găsi soluţiile cele mai bune cu ministerele avizatoare. Este un proiect important, pentru că schimbă total filozofia finanţării. (...) Pentru prima dată de când în România se implementează proiecte de eficientizare energetică de blocuri de locuinţe, indiferent că ele au fost în Programul Operaţional Regional, adică finanţare europeană, indiferent că sunt pe finanţare naţională, întotdeauna, până acum, implementatorul, adică statul, sau pe partea de fonduri europene, a solicitat cofinanţare. Şi pe POR, şi pe programul guvernamental erau necesare cofinanţări într-un anumit procent din partea UAT şi din partea proprietarilor de locuinţe din aceste blocuri, care a creat destule probleme în mecanismul de implementare", a explicat ministrul Dezvoltării.

 

Tag-uri: PNRR, proiect
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ