Cu ce investitori se poate lăuda Victor Ponta

| 30 oct, 2013

Atragerea investițiilor în țara noastră a reprezentat un lucru destul de greu în ultimii ani, în special din cauza lipsei de credibilitatea a țării noastre în extern. Totodată, măsurile economice și fiscale ale guvernelor conduse de Emil Boc și mai apoi de Mihai Răzvan Ungureanu, au făcut ca marile companii să ocolească România. Anul trecut în luna mai, situația economică a țării noastre nu era una roz, iar instabilitatea politică accentua acest aspect.

Începând cu primul mandat al lui Victor Ponta s-a putut observa o schimbare în atitudinea țării noastre față de politica externă. Bătăliile politice interne au trecut pe planul doi, iar prioritatea națională a fost aceea de a ne recăpăta statutul și credibilitatea în fața partenerilor internaționali și a marilor companii.

În acest sens, premierul Victor Ponta alături de echipa sa guvernamentală au început un proces de găsirea a soluțiilor prin care să se creeze un cadru prielnic investitorilor străini. De asemenea, politica externă a lui Victor Ponta nu s-a mai bazat doar pe telefoane date marilor cancelarii, precum făcea Traian Băsescu, ci prin prezență fizică în statele care reprezintă un potențial investițional imens pentru țara noastră.

Așadar, Victor Ponta a ales să promoveze România în discuții bilaterale cu autoritățile altor state, dar și cu reprezentanții marilor companii. Această abordare reprezintă ceva nou pentru diplomația economică a României, deoarece prin discuțiile tête-à-tête prim-ministrul, ca reprezentant al Guvernului, oferea asigurări și sprijin pentru potențialii investitori.

Politica externă a lui Victor Ponta se dovedește a fi una câștigătoare pentru țara noastră. De la preluarea mandatului și până în prezent, premierul își poate adăuga în portofoliu investiții venite din partea unor companii precum Daimler AG, care a anunțat o investiție de 300 de milioane de euro și crearea a 400 de locuri de muncă. Nemților de la Daimler li se adaugă și compania Bosch, a căror investiție de la Cluj ar urma să producă până la 2000 de locuri de muncă. De asemenea, trebuie să îi adăugăm și pe austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, care au promis o investiție de până la 150 de milioane de euro. Tot din Austria mai vine un investitor important care are o legătură veche cu România și anume OMV, care investește 200 de milioane pentru dezvoltarea zăcământului matur Suplacu de Barcău.

Una dintre cele mai importante investiții cu care se poate lăuda guvernul condus de Victor Ponta este ce-a în energie. Este vorba despre explorările energetice din offshore ale celor de la Exxon, OMV și Romgaz, investiție care se ridică la valoarea de aproximativ 1 miliard de dolari. Alte intrări importante pe piața investițiilor din România sunt ale celor de la De'Longhi, care vor investi peste 40 de milioane, compania spaniolă Promocion Inversolar 65 , care au anunțat o investiție de 100 de milioane de euro în județul Arad.

În ultima vreme, o zonă care a atras atenția tuturor din punct de vedere al investițiilor care s-au anunțat este județul Prahova. În mai puțin de o lună de zile, au fost inaugurate sau inspectate mai multe obiective importante pentru țara noastă. Prim-ministrul Victor Ponta a inspectat la începutul lunii octombrie centura ocolitoare a orașului Ploiești, cea care reprezintă un nod rutier important în contextul construirii autostrăzii Comarnic-Brașov și al interconectării a trei zone importante: Muntenia de Moldova, Muntenia de Transilvania, însă și Transilvania de Moldova.

Tot în Ploiești, premierul a inaugurat și Sala Olimpia, lucrările de consolidare şi modernizare ale sălii demarând în 2011 şi au costat peste 20 de milioane de lei.

Victor Ponta a inaugurat în Prahova, alături de reprezentanții autorităților județene și ai companiei americane Honeywell Transportation Systems, fabrica situată în parcul industrial Ploiești West Park. Valoarea totală a acestei investiții ar urma să ajungă, până în anul 2015, la 57 milioane de euro.

Însă, probabil cea mai importantă și de renume investiție din ultimul timp este aceea a The Coca-Cola Company. Premierul Victor Ponta, alături de Muhtar Kent, președinte al board-ului CEO al companiei, au inaugurat o investiție de 22 de milioane de euro, care constă în noua linie de îmbuteliere a Cappy Pulpy din România. Investiția din Prahova a gigantului american reprezintă o continuare a legăturilor economice cu țara noastră. Coca-Cola are în prezent peste 1.800 de angajați în toată țara, cu aproximativ 9 locuri de muncă generate indirect în restul economiei de fiecare loc de muncă înregistrat direct la Coca-Cola.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2013
Lepra Propagandistica
Bosch, Daimler, Exxon, Chevron - totii acestia au negociat, luat decizii si semnat contractele in timpul guvernelor Boc si Ungureanu. Plagiatorul mitoman doar se lauda cu rezultatele altora. Rezultatele economice ale lui sunt oricum catastrofale. Rusine, comunistilor!!!!!!!!!!!!!!
31 oct, 2013
hahalera
Multumim din inima partidului!
"Bătăliile politice interne au trecut pe planul doi..." :)) pai nu mai departe de vara trecuta imi aduc aminte ca suspendarea presedintelui a tinut capul de afis al "agendei politice". Voua chiar nu va este rusine cu astfel de minciuni?!! ca sa nu mai zic de "Una dintre cele mai importante investiții [...] este ce-a în energie" :))
31 oct, 2013
cantautor
"au anuntat","ar urma sa produca","au promis o investitie",'tot din Austria mai vine","vor investi"............etc
doar cu asta se poate lauda guvernul P...
ramane sa-i mai si creada cineva...
31 oct, 2013
Cornelia
Ha ha ha
Ai uitat sa specifici pe cati ani se desfasoara aceste (mici) investitii! Pana una alta deocamdata investitiile straine sunt la jumatate cat au fost in anii trecuti.....Restul sunt baliverne ( gen ''Oficial o ducem bine...''....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ