România TV: Salariul minim creşte la 1.000 de lei, în 2014

| 04 noi, 2013

Salariul minim va creşte, în 2014, la 1.000 de lei, potrivit schemei de buget pentru anul următor, potrivit România TV.

Salariul minim al bugetarilor va creşte încă de la 1 ianuarie 2014, când va fi aplicată o majorare de 3% la fondul de salarii, adică 1,3 miliarde de lei, potrivit schemei bugetului de stat pentru anul viitor, conform România TV.

Fondurile nu sunt însă suficiente pentru ca salariul minim din sistemul bugetar să ajungă dintr-o dată la 1.000 de lei, astfel că acest pas ar putea fi făcut doar în urma unei a doua tranşe de majorare, care va fi făcută pe parcursul anului, la o eventuală rectificare bugetară sau în funcţie de veniturile colectate la bugetul de stat.

În prezent, aproximativ 400.000 de persoane angajate la stat câştigă sub 1.000 de lei.

Ionel Blănculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta pe probleme economice, a declarat că vestea creşterii salariului minim are în spate o "muncă sisifică din partea mediului economic din România". "Trebuie să prevaleze sentimentul de solidaritate. Nu putem lăsa o categorie devaforizată să sufere ani şi ani, fără ca Guvernul să intervină şi să arate o tendinţă de creştere a salariilor", a declarat Ionel Blănculescu, la România TV.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ