Culmea birocrației: Formularul de TVA, ”simplificat” după reclamațiile mediului privat, devine, în fapt, mai complicat

| 31 mar, 09:04

Formularul D394, prin care trebuie declarate toate operațiunile cu TVA, a fost simplificat, conform declarațiilor oficiale, iar un proiect a fost publicat miercuri, în acest sens. Cu toate acestea, noua declarație este mai amplă, introduce noi obligații și doar amână, în loc să elimine, una dintre cerințele care au nemulțumit mediul privat.

Consultantul fiscal Cornel Grama a analizat-o în detaliu și a ajuns la concluzia că povara birocratică va fi și mai apăsătoare. Formularul D394 a ajuns în topul reclamațiilor pe site-ul Comisiei de tăiat maisimplu.gov.ro. Ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 aprilie, dar va fi amânat pentru 1 iulie. Atât ministrul Finanțelor, Anca Dragu, cât și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, au vorbit despre simplicarea declarației.

 

În cursul zilei de miercuri, pe site-ul ANAF a fost publicat proiectul noii declarații. Contrar așteptărilor mediului privat, formularul nou are 16 pagini care conțin categoriile de informații care sunt solicitate, semnificativ mai multe, comparativ cu cele 9, din varianta reclamată. În forma care se aplica până în acest an, avea 2 pagini. Prin urmare, volumul datelor care trebuie oferite crește.

 

mai multe, pe PROFIT

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ