Cum descrie CTP scandalul din PSD. Pe cine vede el câştigător al disputei din partid

| 27 noi, 2014

Editorialistul Gândul aseamănă PSD cu instituţia bisericii, prin prisma faptului că ambele sunt rezistente la reformă. CTP a identifict şi cine va câştiga cel mai mult din acest scandal.

Cristian Tudor Popescu a scris în gandul.info un text în care face o paralelă între biserică şi PSD, ca exponenţi ai rezistenţei la reformă.

"De-a lungul veacurilor, Biserica aflată în faţa unei tensiuni a schimbării a produs Marea Schismă, scindări, excomunicări, s-au desprins din ea curente protestante, dar nu s-a reformat, rămânând în esenţă aceeaşi până în zilele noastre. Fenomenul a fost posibil pentru că reprezentanţa lui Dumnezeu pe pământ trăieşte mereu din frica de moarte a oamenilor, şi ea neschimbată, acum şi cu mii de ani în urmă.

Demn urmaş al Bisericii Atee PCR, PSD a făcut aripi, FDSN, PD, APR, UNPR, a hotărât excluderi, cum e cazul acum cu Geoană, Vanghelie şi Şova, dar, în 25 de ani, nu a renunţat nicio clipă la cultivarea resortului său fundamental de existenţă, frica oamenilor de a-şi câştiga viaţa pe cont propriu."

Această rezistenţă la schimbare profundă va fi în avantajul adversarilor politici ai păartidului, opinează editorialistul.

"Rămânerea lui Ponta în fruntea partidului şi a guvernului nu va face decât să uşureze „luarea puterii” de către PNL, pe care a anunţat-o în stil leninist preşedintele Iohannis."

Citeşte AICI întreg editorialul lui CTP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
Adam
Afacere tip franciza!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Nu este MLM sau afacere piramidala. Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
28 noi, 2014
Kardoian
Principiul unităţii şi centralismului democratic!
Ceea ce ati faurit voi comunistii nu are nimic de a face cu ideologia. Voi ati distrus mai multe generatii de romani iar singura voastra ideologie "reala" era burdihanul cu orice pret, minciuna, teroarea, crima. Nu ne mai luaţi cu ideologia, ca n-o mai inghite nimeni pe aia. PSD -UL e un partid de "comunisti" pentru ca are aceleasi valori, crezuri si apucaturi ca si vechii comunisti. Vezi plenara de azi a PSD....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ