Cum a reușit un român să fie scutit de plata impozitului timp de 7 ani

| 29 mai, 2014

Un avocat din Sibiu a reuşit învingă hăţişul legislativ şi a obținut scutirea pentru 7 ani de la plata impozitului, după ce și-a reabilitat termic casa. Proprietarul ceruse Primăriei să aplice o prevedere a Codului Fiscal care oferă această posibilitate. A primit scutirea după un proces de doi ani cu municipalitatea.

Dragoș Târșia și-a izolat termic locuința în urmă cu doi ani, lucru care a dus la îmbunătăţirea clasei energetice a imobilului. Îmbunătăţire care, potrivit Codului Fiscal, îi dă dreptul proprietarului să ceară o scutire de la impozitul local.

„Raportat la creșterea costului carburanților fosili, Guvernul României s-a gândit să stimuleze - și acest lucru este pozitiv - investițiile în reabilitările termice”, a spus Dragoș Târșia, potrivit digi24.ro.

Imediat cum a terminat lucrările, avocatul a cerut scutirea de impozit.

„Am derulat un audit energetic asupra imobilului, am aflat măsurile care se impun pentru a crește performanța energetică a acestuia”, a completat el.

Primăria Sibiu nu a dorit să pună în aplicare scutirea de impozit decât după ce o instanță judecătorească s-a pronunțat în acest caz.

La doi ani de la demararea procesului, Consiliul Local a fost obligat de instanţă să acorde scutirea de impozit pentru următorii 7 ani.

Reabilitarea casei de aproximativ 700 de metri pătrați a costat câteva zeci de mii de euro. Pentru această investiție, proprietarul său este scutit de un impozit de aproximativ 10.000 de lei.

Dragoș Târșia este printre puţinii români care este scutit de impozit după ce și-a izolat locuința. Mai beneficiază de această facilitate membrii unei asociaţii de proprietari din Timişoara.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ