Cum a "sifonat" legal PSD 100 milioane lei din banii românilor

| 21 dec, 16:34

Subvențiile de la bugetul de stat s-au mărit din luna septembrie pentru toate partidele, ca urmare a unei modificări legislative controversate. Noua lege promovată de actuala putere a adus aproape 100 de milioane lei în bugetul PSD din banii publici.

PSD a încasat peste 12 milioane de lei de la stat numai în luna decembrie 2018, ca subvenţii acordate în virtutea unei legi modificate în luna septembrie.

Din totalul de peste 170 milioane lei care s-au alocat din bugetul național partidelor politice în 2018, numai PSD a primit 96,8 milioane lei. Finanțarea partidelor este direct proporțională cu rezultatul pe care îl au la alegeri legislative.

Al doilea partid care s-a văzut cu sacii în căruță în acest an este PNL - a încasat 44,4 milioane lei din banii publici. USR a primit 13 milioane lei în 2018, potrivit unei analize G4media.

Finanțarea partidelor politice a crescut din luna septembrie, atunci când Guvernul României a adoptat la începutul lunii septembrie Hotărârea nr. 78/2018 pentru modificarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006, modificată și ea la rândul ei prin legea 34/2018, conform căreia „suma alocată anual partidelor politice de la bugetul de stat este de cel puțin 0,01%  și de cel mult 0,4% din produsul intern brut. Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată dublu proporțional cu numărul mandatelor obținute în alegeri de candidații femei.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ