Cum alegem un marsupiu pentru bebe? Sfaturi utile pentru viitorii părinţi

| 12 mai, 15:12

Un marsupiu pentru bebe ar trebui să se regăsească pe lista oricărui părinte care urmează să primească cu braţele deschise venirea pe lumea a unui bebeluş. Orice model de marsupiu pentru bebe permite ransportul în siguranţă al celui mic, aproape de tot de mami sau de tati. Mai mult decât atât, un marsupiu pentru bebe reprezintă singurul articol de transport al celui mic care nu necesită efort suplimentar din partea părinţilor.

Orice marsupiu pentru bebe poate fi folosit încă din prima luna de viaţă a acestuia şi s-a dovedit a fi foarte util pentru părinţi în timpul plimbărilor, mai ales la început, când parcă ţi-e teamă să-l laşi pe cel mic departe de ţine, să nu îi simţi constant inimioară bătând, să nu îl ai acolo, lângă ţine, să îi oferi când şi când un pupic.

Viitorii părinţi care se gândesc să achiziţioneze un marsupiu pentru bebe trebuie să ştie că există mai multe variante din care pot alege:
marsupiu pentru bebe wrap – şal lung care se înfăşoară după o anumită schemă
marsupiu pentru bebe frontal – tip ghiozdan
marsupiu pentru bebe sling –o bucată de material se poziţionează oblic în jurul trunchiului memi sau tatălui, iar cel mic este susţinut de partea dintre umăr şi soldul opus
marsupiu pentru bebe mei-tăi – un material care se înnoadă în jurul taliei părintelui şi dispune de două bretele care se fixează în spate
Alegerea unuia dintre modele ţine de fiecare părinte în parte. Totuşi, ei trebuie să ia în considerare câteva lucruri pentru că bebe să fie plimbat într-o poziţie corectă şi confortabilă în oricare dintre marsupiile pentru bebe enumerate anterior.
Confortul într-un marsupiu pentru bebe
Un marsupiu pentru bebe trebuie să fie confortabil atât pentru bebe, cât şi pentru mămică sau tătic. Poziţia ortopedică e importantă pentru o dezvoltare sănătoasă a celui mic.
Materialele din care este realizat un marsupiu pentru bebe
Un marsupiu pentru bebe cu adevărat reuşit trebuie să fie realizat dintr-un material ferm, care să susţină corect coloana vertebrală a lui bebe. Trebuie să fie şi moale, dar şi capabil să se întindă pentru că forţele de greutate să se descompună. Sunt de preferat materialele naturale pentru un marsupiu pentru bebe şi nu materialele textile (spre exemplu, elastanul).
Suportul pentru gât şi pentru cap al unui marsupiu pentru bebe
Bebeluşii dorm mult în primele luni de viaţă, deci trebuie să aibă un suport bun pentru cap şi pentru gât când fac asta în timpul plimbărilor într-un marsupiu pentru bebe. Proba este foarte simplă: dacă în timpul plimbării unul dintre părinţi simt că trebuie să susţină gâtul celui mic, atunci modelul de marsupiu pentru bebe nu este bun.
Distribuţia greutăţii într-un marsupiu pentru bebe
Bretelele şi centură unui marsupiu pentru bebe trebuie să fie late, cu burete şi nu trebuie să provoace răni unuia dintre părinţi. E dificil, mai ales după naştere, că mami să treacă prin chinuri în timpul plimbărilor cu cel mic, tocmai de aceea distribuţia greutăţii trebuie să fie una corectă.
Specialiştii recomandă că părinţii să nu achiziţioneze un marsupiu pentru bebe în care cel mic stă cu faţă spre exterior. Asemenea modele nu susţin nici capul, nici coloana, nici umerii lui bebe, astfel că dezvoltarea sistemului osos este pusă în pericol. Căutaţi un marsupiu pentru bebe perfect? Descoperiţi ofertele pentru toate buzunarele de la Noriel şi bucuraţi-va de bebe şi de zâmbetul lui.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ