Cum ar fi arătat cursa prezidențială dacă Antonescu nu rupea USL

| 20 aug, 2014

La mai puţin de trei luni de la data la care România îşi va alege un nou preşedinte, USL nu mai există, PNL colaborează cu oamenii preşedintelui, iar Traian Băsescu îşi face încă jocurile de la Palatul Cotroceni şi speră ca după alegeri să mai aibă un cuvânt greu de spus în politică.

Situaţia actuală de pe scena politică este posibilă “graţie” ambiţiilor personale ale lui Crin Antonescu care a aplecat urechea la mesajele otrăvite din interiorul partidului. În loc să asculte de asigurările partenerilor de guvernare şi crezând că îşi va mări bazinul electoral, fostul preşedinte PNL a decis la începutul anului să părăsească USL, încălcând astfel toate angajamentele luate în faţa alegătorilor în 2012. Ajuns în opoziţie, fostul lider liberal a lansat o serie de atacuri la adresa guvernului din care făcuse parte, făcând jocurile lui Traian Băsescu care încă de la bun început şi-a dorit dispariţia USL.

Orbit de propriile ambiţii, Crin Antonescu şi-a anunţat demisia în campania electorală în cazul în care PNL nu va obţine 20% la alegerile europarlamentare. Având în vedere trădarea angajamentelor luate în momentul în care a creat USL, electoratul a sancţionat aspru formaţiunea liberală. Astfel, Crin Antonescu a fost nevoit să îşi dea demisia din fruntea partidului, devenind între timp un simplu membru de partid. Profitând de pe urma slăbiciunilor lui Crin Antonescu, Klaus Iohannis a preluat frâiele formaţiunii liberale şi a fost desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale al PNL şi PDL.

La câteva luni după ce a pierdut totul, devenind un simplu membru de partid, fostul lider liberal nu e conştient că vina îi aparţine în totalitate. Dacă nu era orbit de dorinţa de putere, viaţa politică din România ar fi arătat cu totul altfel, iar Crin Antonescu ar fi fost la ora actuală candidatul cel mai bine plasat în sondajele de opinie pentru câştigarea alegerilor din toamnă şi cel mai probabil ar fi câştigat la pas cursa pentru Cotroceni. Prin menţinerea USL, PNL nu ar fi fost astăzi scindat, riscând să dispară de pe scena politică prin fuziunea cu PDL.

În ceea ce îl priveşte pe Traian Băsescu şi pe oamenii săi, şeful statului ar fi fost astăzi izolat pe scena politică şi s-ar fi pregătit să îşi ia rămas bun de la viaţa politică fără a mai nutri speranţe ca va mai însemna ceva după finalizarea mandatului de preşedinte. Totodată, PDL ar fi rămas în opoziţie, acolo unde îşi merită locul şi nu şi-ar face iluzii privind revinirea la guvernare.

Din cauza propriilor decizii neinspirate, Crin Antonescu nu mai are nicio însemnătate pe scena politică actuală. Dacă nu ar fi ales în mod iresponsabil să destructureze USL, astăzi fostul preşedinte al PNL ar fi fost liderul celei mai mari alianţe politice din istoria recentă a României. În plus, fostul lider liberal ar fi dus poate la bun final proiectul de revizuire a Constituţiei, respectându-şi astfel promisiunea asumată în faţa alegătorilor de a-l scoate din viaţa politică pe Traian Băsescu. În ciuda promisiunilor din momentul în care se afla în USL, Crin Antonescu s-a scos singur din viaţa politică la vârf, iar Traian Băsescu îşi face jocurile politice în continuare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ