Klaus Iohannis, abandonat deja de ACL?

| 20 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. Dincolo de problema contracandidatului Stângii şi a fragmentării Dreptei, Klaus Iohannis are mai nou de gestionat şi o situaţie extrem de delicată în propriul partid: poziţionarea lui Crin Antonescu.

Alegeri prezidenţiale 2014. În ultimele două zile, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au avut schimburi de replici de la distanţă pe tema posibilei susţineri pe care fostul preşedinte liberal ar fi sau nu dispus să i-o acorde actualului lider PNL în campania pentru alegerile prezidenţiale. Doar că foştii camarazi de arme din PNL au devenit între timp adevăraţi rivali. Iar dincolo de problema contracandidatului Stângii şi a fragmentării Dreptei, Klaus Iohannis are mai nou de gestionat şi o situaţie extrem de delicată în propriul partid: poziţionarea lui Crin Antonescu.

Klaus Iohannis preşedinte. Astfel, Klaus Iohannis îşi exprima cumva speranţa că, în timp, rănile lui Crin Antonescu se vor cicatriza şi că îi va fi alături în campania electorală ce urmează. "Este lesne de înţeles şi trebuie să fim realişti. Până şi noi, politicienii, care părem aşa nişte generatori de ştiri fără sentimente, suntem oameni, iar Crin Antonescu a fost prezidenţiabilul cu şanse maximale, a fost preşedintele Senatului, a fost copreşedintele alianţei care a guvernat România şi situaţia s-a schimbat în ce avem acum. Este clar că are încă nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. Trebuie să fim un pic şi empatici", a afirmat, într-o conferinţă de presă, liderul PNL, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Un adevăr spus de CRIN ANTONESCU despre KLAUS IOHANNIS: E lacom de putere

În schimb, fostul preşedinte liberal l-a atacat dur pe Iohannis, în termeni ironici, lăsând să se înţeleagă că nu va beneficia în niciun del de susţinerea sa. Astfel, întrebat de moderator dacă se va implica în susţinerea campaniei lui Iohannis, Antonescu a răspuns: ”Nu, categoric nu, pentru că sunt un om responsabil”. Apoi Crin Antonescu şi-a explicat opţiunea.”Câtă vreme avem o realitate cu un astfel de sondaj, înseamnă că eu sunt personajul a cărui alăturare de candidatul creditat (Klaus Iohannis - n.n.) trebuie evitată. În sensul acesta vorbesc de faptul că eu în mod responsabil nu voi sări în cârca acestui candidat pentru a-l trage în jos, pentru a-i diminua imaginea, a-i fi asociată figura lui cu un om care are atâta ostilitate, impopularitate, precum arăta sondajul respectiv. Îmi văd de treaba mea, încerc să nu asocieze omul când se duce să voteze Iohannis, să uite de mine, ca nu cumva să se răzgândească”, a adăugat Antonescu la Realitatea TV.

Ce arată, de fapt, poziţionările celor doi liberali? În cazul lui Crin Antonescu, discursul este evident – a pierdut atât şefia PNL cât şi calitate de prezidenţiabil al Dreptei în numai câteva săptămâni, iar acum îi plăteşte o binemeritată poliţă celui care se face responsabil de puciul căruia i-a căzut victimă, adică lui Klaus Iohannis, mâna sa dreapta pe când era preşedinte al PNL.

Citeşte şi: Cine este şeful de campanie al lui Klaus Iohannis? Răspuns: şeful de campanie al lui Traian Băsescu

În cazul lui Klaus Iohannis, abordarea vizavi de Crin Antonescu denotă naivitate. Este cel puţin ilogic să crezi că după ce i-ai dat lovitura de graţie fostului tău partener, acesta se va întoarce la tine cu braţele deschise şi, mai mult, îţi va mai şi acorda susţinere în campania electorală.

Însă dincolo de relaţia complicată Iohannis-Antonescu, elocventă este pasivitatea celorlalţi fruntaşi liberali sau a liderilor ACL. Niciunul nu a sărit să-i ia apărarea preşedintelui PNL după ce Crin Antonescu i-a aruncat vorbe grele. Ceea cea arată că, în prag de campanie electorală, Klaus Iohannis este un lider izolat, deja abandonat de către cei care, teoretic, ar fi trebuit să-i susţină cauza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ