Păcălitul Antonescu îi dă lovitura vulpii Iohannis

| 20 aug, 2014

Proaspăt întors din concediu, Crin Antonescu şi-a făcut prima apariţie publică, unde altundeva, decât în emisiunea prietenului său de nădejde, Rareş Bogdan. Reactivat mediatic de moderatorul RealitateaTV, fostul preşedinte PNL şi-a vărsat timp de două ore frustrările acumulate în ultima vreme. Simţindu-se trădat, Antonescu a susţinut ferm că nu-l va sprijini pe Klaus Iohannis în campania electorală, ba mai mult, ezitând să spună dacă îi va acorda votul sau nu.

După ce a pierdut pe rând şefia Senatului şi a propriului partid iar mai apoi statutul de prezidenţiabil al PNL, apariţia de luni seară a lui Antonescu a părut mai degrabă cea a unei epave politice, departe de imaginea co-preşedintelui USL care era odată. Şi asta pentru că Antonescu a simţit pe propria piele ce înseamnă trădarea, după ce la rândul său şi-a înşelat partenerii din Uniunea Social-Liberală. Fostul lider liberal a sacrificat USL în detrimentul lui Iohannis, cel care în final, avea să fie cel care îi va înfige cuţitul în spate. Adus în partid de către Crin Antonescu, Iohannis nu a avut nicio remuşcare să calce în picioare înţelegerea avută cu acesta, instalându-se liniştit în postura de prezidenţiabil în locul lui Antonescu.

Rămas şi fără preşedinţia partidului şi fără candidatură, Antonescu îşi linge astăzi rănile prin puţinele studiouri de televiziune care mai sunt dispuse să-i asculte lamentările. Admiţând că a fost trădat, Antonescu a declarat tranşant că nu este dispus să se implice în campania electorală a lui Klaus Iohannis.

“Nu. Categoric, nu (nu mă voi implică în campania pentru susţinerea lui Klaus Iohannis, n.r). PNL a făcut nişte sondaje (...) Dacă eu aveam un scor de atât de mic, înseamnă că nu sunt de frecventat. Îmi văd de treabă, încerc să nu asocieze omul cu mine, atunci când votează pe Klaus Iohannis”, a declarat ironic Crin Antonescu.

Mai mult, întrebat dacă în toamnă îl va vota pe Klaus Iohannis, Antonescu a evitat să formuleze un răspuns clar, afirmând că în prezent nu este convins dacă Iohannis este potrivit pentru funcţia de preşedinte sau nu. Şi asta în condiţiile în care Antonescu l-a privit întotdeauana pe edilul Sibiului drept un succesor la şefia PNL-ului şi un posibil prim-ministru, dar niciodată un potenţial preşedinte. De altfel, şi în 2009, Antonescu l-a propus atunci pe Iohannis tot pentru funcţia de premier, proiectul prezidenţial fiind unul rezervat sieşi.

“Pe domnul Iohannis l-am invitat în partid şi am vorbit despre posibilitatea ca domnia sa să preia partidul în cazul în care nu facem 20%. Şi am vorbit despre varianta Klaus Iohannis - prim-ministru. Preşedinte e cu totul altceva. Eu în proiectul Iohannis nu am vorbit niciodată preşedinte de România. Nu am spus că nu îl votez, nu îl cunosc”, a mai spus Antonescu.

Rămas în afara jocului politic de mare anvergură după ce comportamentul său duplicitar s-a întors împotriva sa, Antonescu este azi din punct de vedere politic, doar istorie.

CITESTE SI Cum ar fi arătat cursa prezidențială dacă Antonescu nu rupea USL

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ