Cum arată copacii în care CREŞTE AUR

| 23 mai, 2014

Cercetătorii australieni au descoperit urme de aur în frunzele, ramurile și scoarța copacilor de eucalipt din Australia, scrie BBC. Acest fenomen ar putea indica faptul că la câțiva metri adâncime față de copaci ar putea fi îngropate zăcăminte ale metalului prețios

Cercetătorii australieni au descoperit urme de aur în frunzele, ramurile și scoarța copacilor de eucalipt din Australia, scrie BBC. Acest fenomen ar putea indica faptul că la câțiva metri adâncime față de copaci ar putea fi îngropate zăcăminte ale metalului prețios.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul unui dispozitiv mare care folosește raze X, denumit sincrotron. Cu ajutorul acestuia, specialiștii au reușit să cerceteze în detaliu materia.

Unul dintre experți, dr. Mel Lintern, geochimist la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation din Australia a declarat că „noi credem că acești copaci acționează ca o pompă hidraulică". Astfel, prin intermediul rădăcinilor, odată cu apa din sol sunt absorbite și particule mici de aur dizolvate.

Cercetătorii punctează însă că aurul se găsește în cantitate mică în frunzele de eucalipt. Așa cum aprecia dr. Lintern, pentru a confecționa un inel de aur sunt necesari 500 de copaci plasați pe zăcăminte de aur. Cu toate acestea, la o adâncime de aproximativ 30 de metri, comorile de aur îngropate sunt mult mai mari.

Modalitatea folosită în descoperirea aurului ar putea contribui la găsirea zăcămintelor de metale prețioase mult mai ușor, micșorând astfel valoarea cheltuielilor, dar și distrugerea mediului înconjurător, subliniază dr. Lintern. Totodată, tehnica ar putea fi eficientă în găsirea zăcămintelor de fier, plumb sau cupru.

 

Sursă: semneletimpului.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ