Cum arată locul în care ZEII se ÎNĂLȚAU spre cer

| 29 mai, 2014

În Bolivia, lângă Santa Cruz, se găsesc mai multe construcții megalitice pentru care specialiștii nu au putut găsi nicio explicație. Acesta este motivul principal pentru care numeroase speculații s-au născut. Celebrul scriitor Erich von Daniken se întreba într-una din cărțile sale dacă nu cumva aceste piste puteau fi de fapt drumuri folosite de o civilizație care nu descoperise încă roata?

În anii 1960, Erich von Daniken, considerat părintele extratereștrilor antici, a adus în lumina reflectoarelor construcțiile megalitice de pe dealul Samaipata din Bolivia. În traducere liberă Samaipata semnifică “locul de odihnă dintre munți” și în ziua de astăzi este o așezare rurală cu o extrem de mare importanță arheologică datorită construcțiilor misterioase care se regăsesc în zonă.

Este vorba despre mai multe drumuri ciudate, realizate din piatră și gresie, pe care Daniken le-a comparat cu niște piste de unde OZN-urile puteau decola cu ușurință. Presupusa pistă de decolare se află la peste 2000 metri deasupra nivelului mării și conform studiilor realizate pare să fi fost construită în timpul civilizațiilor pre-incașe.

Pista propriu zisă este alcătuită din două excavații paralele și simetrice, la capătul cărora se află două puțuri umplute cu apă. Pe margine sunt inscripționate și sculptate numeroase simboluri misterioase, ale căror semnificație nu a putut fi descoperită nici în ziua de astăzi.

Arheologii nu au putut oferi o explicație clară despre originea acestor ruine antice și nici despre rolul lor din trecutul îndepărtat. Cei mai mulți s-au întrebat cine ar fi putut să sculpteze o asemenea pistă și cu ce fel de unelte? Atunci când localnicii au fost întrebați despre aceste ruine, ei au spus că o legendă locală spune că acum câteva mii de ani în urmă dealul Samaipata era locul de unde zeii se înălțau spre nemărginitul cer.

Pornind de la această legendă locală, la care se adaugă misterul dar și numeroasele întrebări la care nimeni nu poate să răspundă cu privire la construcția stranie de pe dealul Samaipata, Daniken a dezvoltat teoria extratereștrilor antici.

Ei vizitau frecvent planeta noastră și erau în legătură directă cu civilizațiile existente atunci, iar pentru a păstra misterul asupra originii lor aveau nevoie de locuri precum cel din Samaipata.

 

Sursă: efemeride.ro

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ