Cum și-a trădat Antonescu dorința din tot timpul de a rupe USL

| 18 mar, 2014

Rebranduirea fățișă a lui Crin Antonescu din adversar declarat al lui Traian Băsescu în inamic al PSD-ului încununează un proces treptat, pe parcursul căruia președintele PNL și-a schimbat complet atitudinea față de foștii aliați politici.

Imediat după ieșirea de la guvernare a PNL, Crin Antonescu a încercat o perioadă să susțină că, în realitate, trecerea în opoziție a formațiunii pe care o conduce nu va însemna și abandonarea obiectivelor USL. Nu a trecut însă bine nici măcar o lună și liderul PNL și-a dat arama pe față, într-o declarație pe cât de șocantă, pe atât de dezamăgitoare pentru electoratul care a avut încredere în Crin Antonescu și în sinceritatea lui față de proiectul USL.

De la bun început, trebuie spus că acest proiect a fost mult mai mult decât un simplu vehicul electoral. USL propunea românilor construirea unei Românii puternice, printr-o guvernare care să șteargă rănile adânci lăsate de regimul Băsescu. Iar aici discutăm nu doar de aspectele economice și sociale, ci despre tot ceea ce au însemnat din punct de vedere instituțional și politic cei aproape 10 ani de mandat ai actualului șef al statului. Pe cale de consecință, adversarul declarat al USL și al partidelor sale componente era Traian Băsescu.

O bună bucată de vreme, Crin Antonescu s-a aflat în prima linie a luptei pe care USL-ul a dus-o împotriva actualului președinte. Să ne amintim, spre exemplu, de retorica deosebit de agresivă pe care liderul liberal a mizat în contextul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din vara lui 2012. Numai că, privite din perspectivă actuală, declarațiile de atunci par un teatru ieftin.

Cu toate că Traian Băsescu continuă să se afle în fruntea statului român și este angrenat într-o asiduuă campanie electorală în favoarea PMP, generând pe bandă rulantă conflicte artificiale care pun în pericol tot ceea ce s-a construit bun din mai 2012 încoace, Crin Antonescu spune cu nonșalanță că adversarul PNL nu mai este actualul șef al statului. ”Bătălia pentru viitorul României nu se mai dă cu Băsescu”, a spus Crin Antonescu luni seara la Realitatea TV, confirmând astfel că a abandonat complet obiectivul care a stat la baza constituirii USL și promisiunea făcută în acest sens alegătorilor care au pus ștampila votat pe sigla Uniunii.

Declarația președintelui liberal ”rescrie” practic tot ceea ce Crin Antonescu și-a asumat public de la înființarea USL încoace. Nu este vorba însă despre o schimbare bruscă de macaz, care ar putea fi pusă pe seama noilor realități cu care liderul liberal se confruntă în opoziție și nici despre o reacție la scăderea acută înregistrată în sondaje după ruperea USL.

Rebranduirea fățișă a lui Crin Antonescu din adversar declarat al lui Traian Băsescu în inamic al PSD-ului încununează un proces treptat, pe parcursul căruia președintele PNL și-a schimbat complet atitudinea față de foștii aliați politici și a săpat cu bunăștiință la unitatea Uniunii, până ce, într-un final a făcut pasul final, anunțându-i decesul politic. Antonescu lasă astfel în urma sa o dâră de ipocrizie și de trădare, demonstrând că nu are nicio urmă de onoare nici în raport cu un PSD care a dus ani de zile în cârcă formațiunea liberală, facilitându-i reușitele electorale, și nici în raport cu electoratul care a avut încredere în jurămintele de fidelitate pe care șeful PNL le rostea, până mai ieri, la adresa obiectivelor asumate de Uniune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 2014
cantautor
e logic,daca Antonescu va candida,se va bate cu candidatul PSD-ului..
nu cu Basescu,acesta nu mai candideaza..
de fapt,nu cred ca se va bate nici cu Ponta...
acestuia ii este frica sa candideze..
poate socrul lui sa fie mai curajos,desi are sechele de la vanatoare..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ