Întâlnire de urgenţă între preşedinţii României şi Moldovei

| 18 mar, 2014

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă că va veni miercuri în România, pentru a discuta cu omologul său român, Traian Băsescu, informează Agerpres.

Timofti a declarat că a discutat despre această întâlnire la telefon, cu preşedintele Traian Băsescu.

"Domnul premier a avut o întâlnire cu premierul Ucrainei şi au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca mâine în România, la Iaşi, pentru a discuta cu Traian Băsescu. Cu vecinii trebuie să trăieşti bine. Leancă la Kiev, eu la Bucureşti", a declarat preşedintele moldovean. Timofti a adăugat că el a solicitat această întâlnire.

Timofti a declarat, de asemenea, că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, considerând că mizează pe rezolvarea problemelor prin dialog.

"Poziţia mea şi a R.Moldova privind acţiunile din Ucraina este că nu recunoaştem rezultatele referendumului din Crimeea. Considerăm că orice decizie aprobată în baza aşa-zisului referendum nu este legală, constituţional şi nu-l recunoaştem. Este o încălcare. Republica Moldova mizează şi susţine reglementarea problemelor pe calea dialogului. În acest context, chemăm toţi factorii de decizie la calm şi atitudine responsabilă privind problema transnistreană. Republica Moldova pledează pentru reglementarea conflictelor pe cale paşnică", a adăugat Timofti.

Preşedintele moldovean a declarat, de asemenea, că a luat cunoştinţă de declaraţiile Sovietului Suprem al Transnistriei, calificând aceste acţiuni drept "contraproductive".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ