Cum îţi pot salva viaţa fructele de KIWI

| 11 apr, 2014

Savoarea lui exotica, culoarea vie, proprietatile nutritionale, fac din fructul kiwi un "prieten" de nadejde al sanatatii.

 

 

Fructul kiwi provine din China, de unde s-a raspandit in Noua Zeelanda , America si Europa. Numele este dat de la pasarea “kiwi” din Noua Zeelanda.

Fructul kiwi este o sursa bogata de:

Vitamina C

Vitamina K

Vitamina E

Vitamina B6

Vitamina A

Fibre

Potasiu

Magneziu

Fier

Fosfor

Calciu

Acid folic

La ce ajuta fructele de kiwi:

1 Protectie celulara

Anumiti compusi din kiwi (fitonutrienti) s-a descoperit ca au un rol protector asupra ADN –ului celular.

2 Stimuleaza imunitatea

Continutul ridicat de vitamina C si caroteni din kiwi ofera o buna protectie fata de agentii microbieni, ajutand sistemul imunitar sa lupte cu infectiile.

3 Sanatatea colonului

Kiwi contine o cantitate importanta de fibre care ajuta la mentinerea sanatatii colonului si impiedica absorbtia excesiva a grasimilor. Un fruct kiwi contine 3 grame de fibre (necesarul zilnic fiind de 25 g).

4 Astm

Un studiu realizat pe copii, in Italia, a aratat o rata mai mica a incidentei afectiunilor respiratorii si a crizelor astmatice, in cazul subiectilor care au primit o dieta bogata in kiwi si citrice, pe o anumita perioada de timp.

5 Impiedica degenerarea maculara

Degenerarea maculara este responsabila de pierderea acuitatii vizuale la adulti, odata cu inaintarea in varsta. Consumul regulat de kiwi si alte fructe bogate in vitamina C si caroten asigura o buna protectie fata de acest fenomen.

6 Protectie fata de bolile cardiovasculare

Consumul regulat de kiwi duce la scaderea colesterolului si a trigliceridelor, oferind protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Un alt efect al acestui fruct, asemanator aspirinei, este ca impiedica formarea de cheaguri care pot astupa vasele.

7 Frumusetea pielii

Vitamina C continuta in kiwi ajuta la productia de colagen din piele, care scade cu inaintarea in varsta, ducand la aparitia ridurilor. Si vitamina E din kiwi protejeaza pielea de efectele radiatiilor UV.

8 Antioxidant puternic

Kiwi contine antioxidanti puternici din categoria carotenoizilor: beta-caroten, luteina, zeaxantina. Acestia reduc riscul aparitiei celulelor canceroase prin protectia impotriva radicalilor liberi.

9 Arginina

Fructele kiwi contin arginina, un aminoacid esential care ajuta sistemul imunitar si creste metabolismul.

10 Cura de slabire

Kiwi are foarte putine calorii si este recomandat in toate curele de slabire, fiind un bun vitaminizant si mineralizant, scrie garbo.ro. Sunt indicate si curele de detoxifiere in care se mananca numai fructe kiwi 1-3 zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag-uri: kiwi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ