Cum l-a descoperit Blaga pe tehnocratul politicii, Cătălin Predoiu?

| 20 iul, 2013

Mă confrunt cu o reală dificultate de percepție vis-a-vis de actualul prim vicepreședinte PDL, Cătălin Predoiu. În urma recentei sale cooptări politice nici nu mai știu cuma ar fi mai bine să-l vizualizez.

Până de curând, apărea ca un tehnocrat impermeabil la politică și discursul generat de aceasta. Îl vizulizam ca pe un spărgător de gheață sovietic, mare mohorât și pe alocuri decorat cu petele de rugină a tuturor mandatelor și guvernelor prin care a trecut.

Îl vedeam prins în strânsoarea munților de dosare, incabail să urnească Justiția din blocajul cvasi-permanentizat în care ajunsese, incapabil să implementeze orice fel de reformă reală. Sincer să fiu, această imagine m-a făcut nu odată să mă întreb, exact cum se întreba și domnia sa referitor la Relu Fenechiu, oare cine-l menține pe linia de plutire pe bătrânul spărgător al tuturor barierelor politice. Părea ca o epavă eșuată, pe care e mai ușor s-o lași acolo unde a rămas și s-o ocolești.

Să schimbi peste noapte calimera și să te întorci precum o clătită zvârlită din tigaie, de pe partea tehnocrată pe cea politică, pur și simplu presupune o flexibilitate de care Cătălin Predoiu părea ireversibil străin.

Cum l-a putut motiva Vasile Blaga și prin ce fenomen curios s-a transformat tehnocratul impermeabil ani de zile la politică într-un burețel însetat de acțiune, capabil să execute un tir demonstrativ de katiușă politică în direcția lui Fenechiu chiar din momentul imediat următor numirii sale?

Vasile Blaga este cât se poate de interesat să aducă asemenea executanți vioi într-un PDL moleșit, debusolat și defetist. Dar talentul și afinitatea politică nu se inventează peste noapte. Înseamnă că toți acești ani, Predoiu a ascuns cu grijă și a ținut secretă o pasiune pe care s-a hotărât să o dezvăluie abia acum?

Asta făcea, căzut într-o rână și blocat între banchizele dosarelor nerezolvate, se gândea ce partid să aleagă? Și dacă s-a gândit atât de mult, oare asta nu înseamnă că eșichierul politic existent îl nemulțumea și că niciun partid nu-i făcea cu ochiul? Cum de nu a optat pentru un partid nou, ca cel ținut pe țeavă de Traian Băsescu? De ce a ales Predoiu un PDL pentru care ar fi putut opta și înainte? Nu-l vrea Băsescu?

Probabil că vom afla în curând , când este posibil ca Vasile Blaga, încântat de noul și vioiul înaintaș, îi va cere lui Predoiu mai mult decât o burzuluire demonstrativă la adresa unui oponent deja doborât, cum este Fenechiu. Natura relației cu Băsescu se va lămuri în perioada imediat următoare, mai ales dacă Vasile Blaga îi va cere dovada ultimă de fidelitate și îl va poziționa pe Cătălin Predoiu în poziția de tragere, cu fața spre Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ