Cum poate fi vindecată obezitatea la copii

| 14 oct, 2013

Operaţiile pentru micşorarea stomacului la copii ar putea fi una din singurele soluţii pentru a lupta împotriva fenomenului în creştere al obezităţii infantile, au apreciat specialiştii prezenţi, astăzi, la cel de-al patrulea Congres mondial de chirurgie pediatrică, care se desfăşoară la Berlin, transmite EFE.

Potrivit datelor prezentate de participanţi, procentul copiilor care sunt supraponderali a crescut între 2008 şi 2010, între un sfert şi o treime, cu o multiplicare consecutivă a problemelor cardiace şi articulare. 

Un studiu din 2012 al Centrului federal german pentru educaţie în sănătate a arătat că programele de scădere în greutate, bazate pe practicarea sportului şi diete, au eşuat în majoritatea cazurilor. La fel, trei sferturi dintre persoanele care suferă de obezitate infantilă vor avea aceeaşi problemă la vârsta adultă, odată cu agravarea maladiilor asociate supraponderabilităţii şi a comportamentului de izolare socială.

Astfel, chirurgia bariatrică, practicată de mai mulţi ani în cazul adulţilor, ar putea fi, potrivit experţilor, o alternativă la metodele actuale, chiar dacă există o serie de incertitudini medicale cu privire la problemele ce pot apărea odată cu procesul de creştere a copilului sau ca urmare a deficienţelor de vitamine şi proteine.

Philipp Szavay, director medical la Spitalul din Lucerna (Elveţia) şi purtător de cuvânt al Societăţii germane de chirurgie pediatrică, a declarat totuşi că 'nu există informaţii asupra rezultatelor pe termen lung'. El a explicat totodată că micşorarea stomacului nu poate fi în sine o soluţie la problema obezităţii la copii şi că este de asemenea nevoie de o schimbare a obiceiurilor alimentare, altfel creşterea dimensiunii stomacului putându-se repeta. Specialistul a subliniat necesitatea elaborării de programe de urmărire a pacienţilor de echipe integrate, formate nu doar din medici, ci şi din lucrători sociali, nutriţionişti şi psihologi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ