Cum poate scăpa Traian Băsescu de dosare: "Există o serie de forţe. Dacă-l apără alţii din afară...."

| 05 ian, 17:33

Lucian Bolcaş, avocatul senatorului PSD, Gabriela Firea, a declarat pentru ziarulring.ro. că speră că, până de Paşte, dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de şantaj să fie rezolvat. Bolcaş invocă însă "forţe din exterior" care l-ar putea proteja pe fostul preşedinte. Pavel Abraham spune şi el că Băsescu poate să scape  "numai dacă-l apără alţii, nu din România, din afară."

La sfârşitul anului 2014, procurorii Parchetului General au anunţat că au redeschis dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea îl acuză pe fostul preşedinte Traian Băsescu de şantaj.

"Parchetul, din oficiu, a dispus redeschiderea dosarului şi continuarea urmăririi penale în cauză, sens în care a făcut şi o comunicare publică. În aceste condiţii, urmează instrumentarea procedurală a cauzei, în sensul audierii făptuitorului, care este Băsescu Traian, şi, eventual, administrarea de noi probatorii. După care se va trage concluzia cu privire la existenţa sau inexistenţa infracţiunii", a declarat avocatul Bolcaş, potrivit sursei citate.

Bolcaş şi-a exprimat speranţa ca, în condiţiile unei justiţii demne de un stat de drept autentic, cazul "Băsescu-Firea" să fie rezolvat cu celeritate:.

"Eu sper ca până de Paşte dosarul să se poată rezolva", a declarat avocatul senatoarei Firea.

Bolcaş vorbeşte însă de "forţe" care ar putea interveni în favooarea fostului preşedinte. "Părerea mea este că soarta penală viitoare a lui Băsescu Traian nu depinde numai de parametrii juridici. Există o serie de forţe care l-au sprijinit din exterior şi care pot să-l sprijine în continuare dacă apreciază că serviciile pe ce le-a făcut împotriva României sunt corespunzătoare".

Întrebat dacă Băsescu ar benefica de o nouă imunitate, Bolcaş a răspuns: "Nu este o imunitate, ci o impunitate. Vă reamintesc că eu am şi citat public cazul impunităţii lui Boris Elţîn. Preşedintele Putin, printr-un decret, i-a dat lui Boris Elţîn impunitate pentru orice fel de acţiune judiciară, civilă sau penală, împotriva sa. L-a absolvit de orice. Într-un regim totalitar, aşa se va pune (n.r.- problema). Dacă doreşte cineva să fie, într-adevăr, stat de drept în România, s-o dovedească".

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul clanului Bercea în dosarele "Bercea-Băsescu", spune cam acelaşi lucru: "E sentimentul încă de teamă faţă de fostul preşedinte. Şi de aceea încă nu se iau măsuri. (...) Traian Băsescu este implicat în atâtea cauze că, normal, nu poate să scape. Numai dacă-l apără alţii. Nu din România, din afară. Şi ăia l-au apărat şi până acum şi probabil o să-l apere şi în continuare. Asta e. Sunt nişte reguli. Alte popoare, alte state puternice au reguli: şi, pentru un soldat, trimit o armată ca să-l scape. Sau îl protejează până la sfârşitul vieţii. Lucrurile sunt complicate. Asta cred eu, cel puţin. Dar să sperăm că lucrurile vor lua o turnură bună".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 ian, 08:24
Adam
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ