Tiberiu Nițu: Nu am cerut o situație cu dosarele care îl vizează pe Băsescu

| 06 ian, 12:32

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat marți că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.

"Nu am dispus efectuarea unei astfel de situații. Cauza care impunea suspendarea urmăririi penale (în legătură cu plângerea pentru șantaj făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea — n.r.) a încetat în 22 decembrie", a explicat Tiberiu Nițu la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.

În dosarul referitor la plângerea Gabrielei Firea s-a dispus reluarea urmăririi penale cu privire la faptă, a arătat Nițu, adăugând că, din informațiile sale, fostul șef al statului nu a fost audiat până în prezent în această cauză.

"Audierile pot fi și înainte de începerea urmării penale cu privire la persoană, și după", a precizat procurorul general.

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ