Ion Cristoiu îi face o ANALIZĂ DURĂ lui Iohannis: El n-a făcut nimic pentru a învinge. A surîs doar

| 01 ian, 19:38

Analistul politic Ion Cristoiu scrie pe blogul personal despre cel mai important eveniment politic al anului 2014: alegerile prezidenţiale şi îl compară pe Klaus Iohannis cu celebra Gioconda.

Indiscutabil, evenimentul senzațional al lui 2014 îl reprezintă ajungerea lui Klaus Iohannis la Cotroceni. Lesne de observat pînă și de cei cu privirea încețoșată de siesta prelungită dintre Crăciun și 5 ianuarie că n-am zis Victoria lui Klaus Iohannis la cel de-al doilea tur de scrutin, scrie Ion Cristoiu.

În primul rînd, pentru că așa cum am mai scris, la cel de-al doilea tur de scrutin nu putem vorbi de victoria lui Klaus Iohannis, ci de înfrîngerea lui Victor Ponta. Putem vorbi despre victoria cuiva doar cînd respectivul face ceva pentru a învinge.
Nu e cazul lui Klaus Iohannis. El n-a făcut nimic pentru a învinge. A surîs doar.

Citește și: Plugușorul lui Iohnnis: O să fac din astă ţară / O Bavarie superioară. VIDEO

Surîde în continuare și după instalarea la Cotroceni. Va surîde în vecii vecilor, Amin! fără să facă nimic.
Și dacă ar exista un mandat în vecii vecilor, Amin! românii l-ar alege președinte pînă la sfîrșitul lumii, încredințați că nu surîde degeaba:

Știe el ce știe, dar, asemenea Sfinxului, nu ne spune, ne lasă să ne batem capul întrebîndu-ne de ce zîmbește.
Pentru Klaus Iohannis s-au bătut alții: Cătălin Predoiu, Traian Băsescu, SRI, cele două divizii ale SRI – Divizia Penală, întruchipată de DNA, și Divizia Media, întruchipată de ziare, televiziuni, site-uri  ținînd de firme paravan ale SRI, SIE, Diaspora, facebook-ul.

În al doilea rînd, evenimentul senzațional nu-l reprezintă rezultatul celui de-al doilea tur, ci faptul – unic în postdecembrism- că ajuns președinte tocmai  Klaus Iohannis,  un politician care tace și surîde  ca Gioconda și care, tot ca Gioconda, stîrnește mii de ipoteze în privința zîmbetului.

De ce  surîde Gioconda? se întreabă de sute de ani specialiștii, dar și oamenii simpli. Nimeni nu-și pune problema că Gioconda surîde ca proasta, că zîmbetul nu ascunde nimic deosebit. Toți presupun că zîmbetul trebuie să însemne ceva.

Așa și Klaus Iohannis. Surîde și tace. Toți presupun că zămbetul lui Klaus Iohannis ascunde ceva grozav.
Dar dacă nu ascunde nimic?!

Klaus Iohannis a ajuns președinte fără să facă altceva decît să surîdă, învingîndu-i, alături de Victor Ponta, pe Crin
Antonescu, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Monica Macovei, Mircea Geoană, Sorin Oprescu.  Chiar dacă unii dintre aceștia nu s-au înscris în campania electorală propriu zisă, totuși, mai înainte, s-au bătut ca să candideze și, prin asta ca să ajungă președinte.

Oricare dintre aceștia e infinit mai bun politician decît Klaus Iohannis. Cu toate aceste, președinte al României a ajuns Klaus Iohannis. Cum să nu credem că acest eveniment e nu numai senzațional, dar și unic în postdecembrism?!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 ian, 12:45
clujean
@ Cristoiu Iona
Toate comentariile dtale pe tema referendumului, au fost baliverne interesate, infirmate de romani.
02 ian, 12:37
liviuioan
ganditorul de --GAGESTI si DEAL
Grabit--maestrul--nu-i timp si actiunea inceputa dupa --REFERENDUMUL din 2012--trebuie dusa la bun sfarsit . A se urmari --gurile de tun--de atunci si acum . Se reactiveaza incet , vechea garda --prespalata--BOC--FALCA--UNGUREANU ( omul care conduce--serviciul credincios lui T Basescu---din care face parte si COLONELUL--raspopit--Turcescu )--acoperitii ICR-isti din tara si strainatate . TINTELE---1 . VICTOR PONTA si vorbim de procurorul VICTOR PONTA ( cadrele prezentate la televizor cu Basescu si Ponta--la audierile de la comisia parlamentara--DOSARUL FLOTA ) -- 2 . CAPASTRUL---trebuie pus in capul noului ales---trebuie oprit intr-un fel sau altul , focul DNA--care cuprinde sandramaua cacanie--ajuns deja la ultimul nivel . Prima miscare-DNA--lamureste dilema--capastrului .
02 ian, 11:18
IOAN
acest iohanis trebuia sa emigreze si el odata cu familia lui nu e bun de nimic doar sa ai apere pe pdlisti si atat
02 ian, 00:06
feritata
D-le comunist asumat,nu ar fi mai bine ca romanii sa se hotarasca odata ce fel de presedinte vor,fiindca Basescu nu a fost bun fiind prea jucator,iar Johannis nu e bun fiindca nu joaca deloc la vedere? Ce trebuia sa faca Johannis unui Ponta caruia i-a stat popcornul in gat dupa reactia diasporei dupa primul tur,sau romanilor care au iesit la vot pentru blocarea ascensiunii plagiatorului la Cotroceni?? Cat de bun politician este dl.Johannis poate sa ne povesteasca Victoras,care nu a mai prea aparut la televiziuni dupa intalnirile cu presedintele in functie!!
01 ian, 23:15
TIPROC
Da Romania este in avarie !. A trebuit sa vina copilul david sa-l omoare pe Goliat ,findca popoprul lui izrael s-a temut de el findca era un urias si viteaz si tremurau toti de frica lui. Numai ca DUMNEZEU totusi in poporul sau a gasit un copil vrednic de placerea lui.Nici profetul Samuil nu l-a descoperit decit prin voia lui DUMNEZEU .Un caz asemanator sint eu ! pentru Romania ! . Imi pun eu intrebarea ce se alege de tara asta daca nu ajung eu regele tarii ?, caci cine va apara tara daca nu DUMNEZEU ! . Samuil a fost pus la incercare caci a crezut ca baiatul cel mare este vrednic , nici al doilea , nici al saselea , a trebuit sa-l aduca pe cel mai mic de linga oi ca pe asta a vrut Domnul ! pe care nu l-a bagat in seama nimeni ! Asa lucreaza DUMNEZEU SI CU ROMANIA DE AZI ! . Si Romania are mai multi Goliat de invins ! , si daca micul David nu va fi uns dupa voia lui DUMNEZEU , Romania va iesii foarte sifonat de furia lui Goliat . Acest Goliat este dusmanul lui DUMNEZU ! . Si noul David are o prastie din dreapta lui DUMNEZEU . Asa ca de prezidentiale nici nu avem ce vorbi !. Iar daca nu intelegem ,Sfintul Ioan Botezatorul ne spune care va fi soartea noastra cu Golit cu tot ! . UNDE DUMNEZEU NU E , NIMIC NU E !!!. CU DUMNEZEU NU NE JUCAM ! EL ESTE STAPINUL CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE ! . OMENIREA SE ROAGA PENTRU NECAZURI SI DREPTATE FINDCA SINT COPIII LUI , SI DUMNEZEU VA FACE DREPTATE !.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ