Adrian Năstase a GĂSIT VINOVATUL pentru traficul infernal de pe Valea Prahovei

| 03 ian, 17:23

Fostul premier Adrian Năstase a scris pe blogul personal despre cum Traian Băsescu s-a opus construcţiei unei autostrăzi spre Valea Prahovei.

"Zilele trecute, am coborat la benzinaria de la intrarea in Cornu, pe DN 1. Nu-mi venea sa cred – masinile circulau bara la bara, spre munte. In a doua zi de Craciun, am fost, cu masina, spre Brasov. Aglomeratie teribila. In special in zona Busteni. Constructia unei autostrazi, evident, se impune.

Mi-am, adus aminte insa de o declaratie halucinanta pe care Traian Basescu o facea in 2005. Acesta vorbea atunci despre Coridorul IV paneuropean care ar fi fost “deviat” de catre guvernul pe care il conduceam astfel incat autostrada sa treaca pe la Cornu. Era vorba de contractul pentru autostrada Comarnic-Brasov, semnat in 2004, cu compania Vinci. Va mai amintiti? Inutil sa precizez ca autostrada viza portiunea din munti, de la Comarnic la Brasov. Oare Traian Basescu nu stia acest lucru?

Citeşte şi: Traficul spre Poiana Brașov a fost restricționat din cauza numărului mare de mașini


Din pacate, proiectul de autostrada, semnat cu compania franceza  Vinci, a fost anulat in 2005,  imediat dupa venirea lui Traian Basescu la putere. Si a doua oara, in 2010,  a fost anulat  – un alt contract, pentru acelasi segment de drum, tot cu compania Vinci –    dupa al doilea naufragiu al lui Basescu", a scris Adrian Năstase pe blog.

Cred ca e inutil sa spun ca, daca la finalul anului 2004 lucrurile stateau altfel, astazi am fi circulat deja  pe aceasta autostrada. Si cand spun altfel, nu ma refer neaparat la un alt deznodamant al alegerilor, ci la o minima intelepciune si responsabilitate din partea noului “regim” de a continua proiectele bune incepute in perioada 2000-2004.

Acum se invoca imposibilitatea de finantare (lipsa de interes a bancilor straine) pentru acest proiect. In 2004, insa, intr-un alt context al situatiei economice europene si in conditiile speciale ale relatiilor romano-franceze, finantarea autostrazii nu era o problema. Anii au trecut…si acum putem sa circulam, in schimb, pe facebook, ajutati de companiile Vodafone si Orange.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ