Klaus Iohannis: Dacă Băsescu ar fi dorit titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, ar fi venit sa îl ridice

| 29 dec, 2014

Presedintele Klaus Iohannis a declarat in cadrul unui interviu acordat pentru Turnul Sfatului TV, despre titlul de cetăţean de onoare al Sibiului, acordat in 2007 lui Traian Băsescu.

Intrebat despre faptul ca in 2007, Consiliul local din Sibiu a decis prin hotarare acordarea titlului de CETATEAN DE ONOARE presedintelui de la acea vreme, Traian Băsescu, dar acesta nu a ridicat acest titlu, presedintele KLAUS IOHANNIS a raspuns: ”Ar fi fost oportun atunci, cand Consiliul Local a decis acest lucru. Intre timp, cred ca a trecut foarte mult timp. Daca si-ar fi dorit acest titlu, banuiesc ca ar fi venit sa si-l ridice”, a declarat KLAUS IOHANNIS la Turnul Sfatului TV.

In anul 2007, cand municipiul Sibiu a fost Capitala Culturala Europeana, mai multe personalitati care au contribuit la buna desfasurare a programului si a pregatirilor au primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Sibiu. Printre aceste personalitati s-a aflat si TRAIAN BASESCU, insa acesta nu si-a ridicat distinctia.

In 2013, primarul KLAUS IOHANNIS declara, referitor la acest titlu de Cetatean De Onoare acordat de municipalitate presedintelui TRAIAN BASESCU, in 2007, dar care nu a fost niciodata ridicat, ca “nu este o tema de actualitate” deoarece “dupa cinci ani, urgenta dispare”.

Intrebat daca titlul acordat de Consiliul Local Sibiu in anul 2007 mai exista, KLAUS IOHANNIS a raspuns afirmativ, dar a adaugat ca “nu mai este niciun fel de urgenta”. “Categoric titlul exista si poate fi inmanat, dar nu mai este niciun fel de urgenta, dupa cinci ani urgenta dispare. (…) Presedintele are o agenda extrem de incarcata si noi incercam sa ne pliem pe aceasta agenda. Daca dureaza sase ani pana ajunge presedintele la Sibiu, atat dureaza. Nu este nicio problema”, mai spunea KLAUS IOHANNIS in 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ