Dosarul în care TRAIAN BĂSESCU este acuzat de ŞANTAJ, redeschis de procurori

| 30 dec, 2014

Traian Băsescu, rămas fără imunitate după încheierea mandatului de preşedinte, ajunge în justiţie. Procurorii Parchetului General au decis să redeschidă dosarul în care social-democrata Gabriela Firea îl acuză de şantaj pe fostul şef al statului, informează România TV. Procurorii vor decide dacă Băsescu va fi sau nu urmărit penal.

Procurorii au decis reluarea anchetei la data de 22 decembrie, la numai o zi după încetarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Astfel, potrivit România TV, în dosar s-a dispus, prin ordonanţă, reluarea urmăririi penale (pentru fapte, nu pentru persoane) ca urmare a încetării cauzei de supendare.

Ancheta fusese suspendată întrucât Traian Băsescu beneficia de imunitate, în acest sens pronunţându-se şi CCR.

Audierile în cauză vor fi reluate, iar procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală împotriva lui Traian Băsescu sau vor închide dosarul.

În 13 noiembrie, CCR a decis că suspendarea urmăririi penale a preşedintelui din motive de imunitate este constituţională, respingând astfel excepţia ridicată în dosarul în care senatorul Gabriela Firea a contestat decizia procurorilor privind plângerea sa referitoare la faptul că ar fi fost şantajată de Traian Băsescu.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuză pe şeful statului de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

Firea a făcut plângere după ce Traian Băsescu a ameninţat-o pe senatoarea PSD, Gabriela Firea, că s-ar putea să nu-şi mai găsească soţul acasă dacă nu stă în banca ei. Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

"Nu te poti lua dupa o doamna a cărei instruire este rezultata din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie sa stii putin drept. Doamna cunoscatoare, doamna casatorita cu tot cu un comandant, cu primarul de la voluntari. Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului, ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa daca nu e atenta, inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", ataca Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 dec, 2014
ROMÂNIA
......specimenu' jidan-tzigan-bãsescu trebuie executat cu toatã familia lui fãrã nici o judecatã , nu doar pentru Firea ci pentru cât rãu a fãcut ROMÂNIEI shi ROMÂNILOR acest jidan împutzit cu nume de "bãs'escu"........a fost "plãtit" din greu pentru asta de jegoshii bancheri jidano-americani , dar "bumerangul" lor se-ntoarce împotriva lor........
04 ian, 13:53
nea fane
iA-O USUREL BADE
WWWOAUUU alt catel ce a ramas fara osuletz ai? nu uita ca moshu e roman sadea nu tigan ca matalutza, si e cel mai tare din parcare v-a beleste pe toti.
30 dec, 2014
Independent
Castiguri durabile
Oferta locuri de munca sigure!
Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar!
Detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
30 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ