Cum poţi găti ouă la cuptorul cu microunde

| 01 dec, 2013

Stiai ca poti gati ouale la cuptorul cu microunde, fara sa explodeze? Ai de ales intre scrambled eggs, oua posate sau oua prajite fara ulei.

Daca pana acum foloseai cuptorul cu microunde doar pentru incalizirea mancarii, pentru popcorn sau pentru dezghetare, iti propunem sa incerci si lucruri noi. Specialistii de la Chow iti recomanda sa gatesti oua.

Pentru scrambled eggs, trebuie sa iei un vas termorezistent, sa-l dai cu putin spray de gatit, iar apoi sa bati ouale. Pune-le la temperatura mare timp de 1 minut, dupa care scoate-le. Amesteca-le inca putin si pune-le din nou la cuptor.

Pentru oua ochiuri, trebuie sa preincalzesti o farfurie - 2 minute la temperatura mare. Apoi, scoate-o din cuptor si pune putin unt pe ea. Sparge oul si inteapa-l cu varful cutitului ca sa nu explodeze. Dupa 45 de secunde, scoate-l si inteapa-i galbenusul din nou, dupa care mai pune-l 15 secunde la microunde.

Pentru oua posate, trebuie sa umpli un bol termorezisten cu apa. Sparge cu grija un ou in apa, acopera bolul cu o farfurie si lasa-l 60 secunde la temparatura mare.

Atentie mare: nu pune niciodata un ou crud sau un ou fiert in cuptorul cu microunde. Explodeaza!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 dec, 2013
iordan
ptr alfons
jumari cand le vfaci la aragaz, ce naiba!
01 dec, 2013
alfons mancaul
dom Panait noi da n provincie nu stim cei ala spay de gatit.te rugam sa ne luminezi...!!!
01 dec, 2013
Dinu
Despre oua
"scrambled eggs" inseamna jumari de oua? Daca da, dece nu scrieti pe romaneste. Suntem in Romania si avem o limba frumoasa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ