Cum poţi trata NATURIST durerile de dinţi

| 20 iun, 2014

Prezentarea de urgenta la medicul stomatolog este cea mai buna alegere pe care o poti face atunci cand te dor dintii, mai ales daca acea durere sacaietoare persista pentru ore si chiar zile intregi. Insa, daca durerea te loveste ca un trasnet in toiul noptii, in casa nu ai calmante si nici posibilitatea de a vizita stomatologul, poti apela la cateva remedii naturiste eficiente.

Patrunjelul
Poate ti se va parea greu de crezut ca patrunjelul poate calma durerea de dinti, insa este dovedita eficienta acestor frunzulite verzi si foarte bogate in vitamina C. Tot ce ai de facut este sa zdrobesti cateva frunze de patrunjel, sa le amesteci cu putina sare si sa aplici pasta obtinuta, ca pe o compresa, pe dintele dureros.

Ceaiul de coada soricelului si cel de musetel
Ceaiul concentrat din Coada soricelului sau din musetel poate fi folosit atat pentru clatirea gurii, cat si pentru aplicarea, sub forma de compresa, pe dintele dureros. Amelioreaza durerea dentara imediat si totodata dezinfecteaza local.

Cuisoarele
Cuisoarele sunt bogate in eugenol, o substanta cu puternic efect antibacterian, si calmeaza foarte bine durerea de dinti. Este recomandat a se pune un cuisor intreg sau pisat pe dintele bolnav pentru a scapa de durere, insa si mai eficient este uleiul din cuisoare, care se poate cumpara din magazinele naturiste.

Ardeiul iute
Daca ai in casa ardei iute, nu trebuie sa mai dai fuga la farmacie, atunci cand te dor dintii. Ardeiul iute contine capsaicina, acel element din compozitia acestei legume care ii da gustul iute si are rol analgezic, antiinflamator si anestezic. Daca te dor dintii, incearca sa treci peste senzatia neplacuta initiala si mananca ardei iute, cu acea parte a danturii care te doare.

La fel de eficienta este si boiaua de ardei iute pe care o poti transforma in pasta amestecand-o cu putina apa. Mai apoi, cu ajutorul unui betisor de ureche, pune aceasta pasta peste dintele dureros si incearca sa o pastrezi cat de mult posibil acolo.

Usturoiul
Piseaza un graunte de usturoi si aplica pasta pe dintele dureros, urmand ca durerea sa fie ameliorata in scurt timp. Usturoiul este un analgezic natural foarte eficient si are efect antibacterian, unele studii concluzionand ca este cel mai puternic antibiotic natural.

Apa cu sare
Atunci cand te dor dintii, clateste-ti gura cu apa calduta in care ai adaugat sare, de preferinta sare de mare. Repeta operatiunea de mai multe ori, pana inceteaza durerea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ