Cum putem şti câţi ani mai avem de trăit. Semnul care prevesteşte MOARTEA a fost descoperit

| 16 oct, 2014

Multe persoane vârstnice se întreabă câţi ani mai au de trăit şi de multe ori apelează la medici pentru a afla acest lucru. De acum însă ne putem da seama de apropierea morţii printr-un singur indiciu extrem de important.

Persoanele vârstnice incapabile să identifice mirosuri simple prezintă un risc crescut de mortalitate, potrivit unui studiu efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Chicago, publicat în revista americană Plos One.

Ansomia, termenul medical care desemnează pierderea sau reducerea semnificativă a mirosului, este un indicator de deces mai important decât boli precum cele cardiovasculare, pulmonare sau cancerul, explică cercetătorii.

Persoanele în vârstă care îşi pierd mirosul nu ar mai avea de trăit decât cinci ani, potrivit studiului.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat 3.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 57 şi 85 de ani, cărora li s-a cerut să miroase mentă, pește, portocale, trandafiri şi piele. Dintre acestea, peste un sfert (39%) nu au reușit să distingă mirosurile, iar în următorii cinci ani, 12,5% dintre participanţi muriseră.

Specialiştii nu pot, însă, explica legătura între miros şi durata vieţii.

Pierderea mirosului nu cauzează moartea, însă este un vestitor, un sistem de avertizare timpuriu care arată că ceva nu este în regulă, că vătămarea s-a produs”, a explicat dr. Jayant Pinto, coordonatorul cercetării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2014
Anamaria
Loc de munca sigur, simplu si legal!
Daca esti responsabil, increzator, perseverent si hotarat sa-ti capeti independenta financiara nu-ti ramane decat sa soliciti informatii la adresa de email: [email protected].

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ