Cum s-a complicat situația cimitirului militar din Valea Uzului

| 30 mai, 08:53

Cimitirul militar din Valea Uzului nu poate fi închis pentru că acțiunea în instanță a prefectului județului Harghita, prin care a contestat legalitatea hotărârii consiliului local, suspendă automat aplicarea acesteia, scrie publicația electronică, foter.ro.

Juriștii prefecturii județului Harghita au analizat strict din considerente juridice hotărârea Consiliului local al comunei Sânmartin Ciuc, de închidere pe un termen de 30 de zile, a cimitirului militar din Valea Uzului, apreciind că hotărârea încalcă legea.

Potrivit sursei citate, prefectul Jean-Adrian Andrei, luând în considerare doar considerente juridice și nu de altă natură, a decis că va ataca în contencios administrativ hotărârea celor din Sânmartin Ciuc.

Întrucât contestația a fost înregistrată încă la orele prânzului, cimitirul militar nu a putut fi închis deoarece până la decizia instanței de contencios administrativ, hotărârea consiliului local în cauză se suspendă, a arătat prefectul, mai notează foter.ro.

Acesta a mai subliniat că strict din punct de vedere juridic, închiderea cimitirului militar încalcă libertatea de circulație garantată de art. 25 din Constituția României și Tratatul de aderare a României la UE.

CONTEXT. Consiliul Județean Harghita a anunțat, într-un comunicat, că primarul localității Sânmartin, Gergely Andras a închis, miercuri, temporar pentru 30 de zile cimitirul de la Valea Uzului.

Au fost prezenți la eveniment reprezentanții presei și ai sferei civile, acestora alăturându-li-se Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Becze István și Salamon Zoltán, consilieri județeni, Ferencz Csaba, primarul localității Păuleni Ciuc și Kencse Előd, primarul localității Sântimbru.

„Cimitirul militar a devenit focarul provocărilor, iar pentru a pune capăt scandalului acesta trebuie închis”, a spus Borboly Csaba.
Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ