Cum să economisești bani de combustibil. Descoperirea uimitoare a unei companii de livrări

| 11 feb, 2014

UPS este cea mai mare companie de logistică din lume, livrând în fiecare zi 15 milioane de pachete către 6,1 milioane de clienţi din 220 de ţări.

Cu ajutorul dispozitivelor de urmărire ataşate pe vehiculele companiei, inginerii UPS au descoperit o metodă ingenioasă prin care să reducă costurile livrărilor. Descoperirea a permis companiei să consume cu 38 de milioane de litri mai puţină benzină din anul 2004 până acum, reducând totodată emisiile de carbon cu 100.000 de tone metrice, echivalentul eliminării a 5.300 de maşini de pe străzi pentru un an întreg, scrie descopera.ro.

Care este secretul descoperit de specialiştii UPS? Unul simplu: minimizarea sau chiar eliminarea virajelor la stânga. Soluţia este simplă, dar extrem de eficientăp.

„Am început să rafinăm acest concept în 2001, când sistemele de urmărire s-au îmbunătăţit în mod semnificativ. Având mai multe date despre cum s-a comportat un vehicul în timpul traseului de livrare ne-a permis să vedem unde am putea aduce îmbunătăţiri. Am descoperit un lucru care ne-a surprins: o cauză semnificativă a timpului pierdut era faptul că şoferii virau la stânga, mergând împotriva fluxului traficului. Pornind de la această descoperire, am explorat rute în care eliminam complet virajele la stânga, iar apoi am comparat datele", explică Elizabeth Rasberry, PR manager la UPS.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ