CUM să-ţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu: şase trucuri de limbaj

| 21 aug, 10:03

Relaţia de cuplu poate fi îmbunătăţită prin câteva „trucuri” de limbaj, prin care partenerii se pot proteja şi îşi menţine şi consolida relaţia, potrivit lyla.ro.

IATĂ care sunt acestea:

1. Renunţaţi la “întotdeauna/mereu” şi la “niciodată”

“Mereu îţi laşi hainele împrăştiate prin casă”, “niciodată nu strângi după ţine după ce faci baie”, “mereu pui totul într-o perspectiva negativă”, “nu eşti niciodată acasă ca să mă ajuţi să culc copiii”. Iată doar câteva exemple de reproşuri dure în care cuvintele categorice şi definitive “întotdeauna/mereu” şi “niciodată” pot cauza răni adânci în ambii parteneri. Toleranţă şi, mai cu seama, moderaţia trebuie să se vadă inclusiv din vorbire, motiv pentru care, pentru a nu “decreta verbal” că partenerul “nu este bun” la ceva anume, mai bine apelaţi la adverbe mai puţin categorice, precum “deseori”, “uneori”, “rareori”. Renunţând la “întotdeauna/mereu” şi la “niciodată” renunţaţi şi la a pune paie pe foc în mod inutil!

2. În loc să arătaţi cu degetul în celălalt, mai bine va concentraţi pe voi înşivă

Există o diferenţa majoră între “Vreau să mă iei în braţe mai des!” şi “Nu mă mai iei deloc în braţe”! În loc să perceapă afirmaţia ca pe un reproş adresat lui, partenerul va vedea afirmaţia drept o dorinţa a celuilalt, fiind astfel mult mai deschis la revizuirea comportamentului propriu decât dacă i s-ar fi scos ochii cu ce a făcut sau nu a făcut bine.

3. Nu aduceţi toate nemulţumirile în aceeaşi discuţie

O discuţie în contradictoriu sau o ceartă trebuie să vizeze un singur argument. Cu cât aduceţi în discuţie mai multe nemulţumiri personale, cu atât cearta degenerează mai mult, lezând în consecinţă şi relaţia de cuplu.

4. În febra momentului, abţineţi-vă!

Atunci când tensiunea este la maximum, cât tu sau partenerului sunteţi stresaţi peste măsură, iritaţi şi “puşi pe harţă” în mod vădit, mai bine faceţi un pas înapoi şi nu deschideţi subiecte delicate. Decât să regretaţi trei luni de acum înainte cele trei cuvinte urâte spuse la nervi, mai bine aşteptaţi momentul în care spiritele se mai calmează pentru a vorbi despre problema care vă nemulţumeşte.

5. Nu folosiţi cuvinte insultătoare şi înjurături, indiferent ce s-a întâmplat!

6. Complimentele sunt absolut necesare pentru ameliorarea stării de spirit

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ