Cum să tratezi bolile de inimă cu BERE

| 29 apr, 2014

Faptul că folosirea cu regularitate a berii în canti­tăţi mici scade riscul bolilor cardio-vasculare şi ridică simţitor puterile de apărare a organismului a fost do­ve­dit ştiinţific. O recunoaştere pe care medicina popu­lară o ştie demult. În Tibet şi în Siberia, berea este şi astăzi un leac la îndemână când e vorba de boli dintre care fac parte şi suferinţele inimii.

TENOCARDIA

Bere cu măceş
Ingrediente: 150 ml bere, 20 g rădăcină de măceş, 250 ml apă.
Mod de preparare: Înmuiaţi rădăcina de măceş în bere câteva ore, pe urmă uscaţi-o şi mărunţiţi-o. Turnaţi apă fierbinte pe rădăcina mărunţită şi fier­beţi-o la foc mic 15 minute. Răciţi preparatul şi stre­curaţi-l prin 1-2 straturi de tifon.
Mod de administrare: Se bea infuzia caldă, câte un pahar, de 3 ori pe zi, după masă. Perioada de terapie este de o săptămână, apoi se ia o pauză de 10 zile.


Bere cu păducel şi usturoi

1. Ingrediente: 250 ml bere proaspătă slab al­coolizată, câte 50 g fructe de păducel şi măceş, 20 g flori de păducel, 1-2 căţei de usturoi, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Opăriţi fructele şi florile de păducel, măceş, usturoiul pisat. Infuzaţi-le câteva ore, apoi strecuraţi-le.
Mod de administrare: Beţi infuzia de 4 ori pe zi, înainte de masă, adăugând la fiecare pahar câte o lingură de bere.
Perioada terapiei este de 2 săptămâni. Vă puteţi folosi de această reţetă în caz de insuficienţă vas­cu­lară.

Concentrarea plantelor medicinale menţionate mai sus, infuzate în bere, îmbunătăţeşte alimentarea muş­chiu­lui inimii cu sânge.
2. Ingrediente: 2 linguri bere blondă proas­pătă, 100 g fructe de păducel, 1/2 l apă.
Mod de preparare: Opăriţi păducelul şi infu­za­ţi-l câteva ore la temperatura camerei. Strecuraţi prin câteva straturi de tifon.
Mod de administrare: Beţi de 4 ori pe zi, după masă, adăugând în paharul de infuzie câte 2 linguri de bere. Cura ţine 18 zile.

ARITMIA
(Tulburări de ritm cardiac)


Bere, scoruş, stafide...
Ingrediente: 150 ml bere, câte 100 g fructe us­cate de măceş, scoruş, păducel, călin, stafide, caise, 1 l apă.
Mod de preparare: Amestecul se mărunţeşte, se opăreşte şi se lasă să se infuzeze peste noapte.
Mod de administrare: Se bea câte un pahar de 3 ori pe zi. Înainte de administrare, adăugaţi două linguri de bere proaspătă slab alcoolizată. Perioada te­rapiei este de 3 săptămâni.

Bere cu urzici

Ingrediente: 150 ml bere, 100 g urzică tânără, două linguri de miere, 2 linguri de zahăr, 1 l apă.
Mod de preparare: Tăiaţi vârfurile şi frunzele urzicii tinere înainte de înflorire, uscaţi-le la umbră, pe urmă mărunţiţi-le. Opăriţi urzica cu apă fierbinte, puneţi-o pe foc, fierbeţi-o la foc mic, timp de 5 mi­nute. Pe urmă răciţi decoctul şi strecuraţi-l.
Mod de administrare: Beţi ceaiul cald, de 4 ori pe zi, câte 1/2 pahar, adăugând câte o lingură de bere proaspătă, miere şi zahăr. Repetaţi luarea decoctului timp de 10 zile, pe urmă faceţi o pauză de o săptămână şi repetaţi procedeul.

TAHICARDIE (mărirea numărului de contracţii)

Bere cu mentă şi alte plante
Ingrediente: 150 ml bere proaspătă slab alcooli­zată, câte 20 g mentă bună, rădăcină de valeriană, frunze de roiniţă, flori de păducel, 10 g talpa-gâştei, 1 l apă.
Mod de preparare: Înmuiaţi amestecul de plante în bere, pe urmă uscaţi-l şi mărunţiţi-l. Opări­ţi-l, lăsaţi-l să se infuzeze 30-40 de minute. Când ceaiul s-a infuzat, strecuraţi-l.
Mod de administrare: Luaţi de 3 ori pe zi câte 1/2 pahar după masă, timp de 3 săptămâni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ