Cum să trecem din sezonul cald în sezonul rece fără să ne îmbolnăvim

| 22 oct, 2014

Sezonul cald s-a încheiat, iar acum, mai toată lumea încearcă să treacă în sezonul arămiu cât mai uşor. O atenţie deosebită trebuie să aibă cei care suferă de diferite afecţiuni pentru că toamna este sezonul în care persoanele cu o imunitate mai scăzută se pot îmbolnăvi foarte repede.

Virozele sau multe alte afecţiuni ale căilor respiratorii pot apărea acum chiar şi de la o zi la alta. Cele mai frecvente sunt sinusitele, rinitele şi faringitele, însă pot apărea frecvent şi diferite alergii. Iar pentru a le evita sau pentru a le combate atunci când este cazul, medicii vin cu recomandări.

Unul dintre cei mai importanţi paşi pentru ca trecerea din sezonul cald în cel rece să fie uşoară este atenţia la alimentaţie. Chiar dacă uşor uşor legumele şi fructele proaspete vor fi tot mai greu de găsit, medicii recomandă continuarea unei alimentaţii bogate în fribre şi vitamine. Astfel, din meniul zilnic al fiecărei persoane nu ar trebui să lipsească cerealele, fructele sau legumele, chiar dacă sunt conservate. În acest fel, mai ales persoanele meteosesibile pot evita cu succes îmbolnăvirile de sezon, sau chiar uşoarele indispoziţii cauzate de schimbările climatologice. Şi pentru că este deja bine cunoscut efectul ciocolatei asupra organismului, şi aceasta poate fi consumată, cu moderaţie însă.

Pentru ca sezonul rece să ne prindă în cea mai bună formă fizică, nu trebuie să neglijăm nici codul vestimentar. Este foarte important ca, odată cu trecerea temperaturilor caniculare, să nu uităm să scoatem din dulapuri hainele mai groase. Potrivit specialiştilor, diferenţele de temparatură sunt asimilate mai greu de către organism, iar până când corpul se obişnuieste noile condiţii meteorologice, este foarte important să ne îmbrăcăm potrivit temperaturilor la care ne expunem.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ