Cum se ajunge la alegerile anticipate

| 30 aug, 10:25

Situația creată prin plecarea ALDE de la guvernare ne duce la soluțiile date de articolul 85, alineatul 3 din Constituție - remaniere guvernamentală, a informat Realitatea TV.

Pentru că prin această remaniere se schimbă compoziția politică a Guvernului, președintele nu poate să semneze decretul de numire a noilor miniștri decât cu aprobarea Parlamentului, a informat Realitatea TV.

Aceasta este soluția la care a recurs, de altfel, Klaus Iohannis, care o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament pentru "o nouă confirmare".

Daca Guvernul pica la votul de incredere, asta nu inseamna ca Guvernul Dancila va merge acasa, Guvernul poate fi demis doar prin motiune. Mai mult, Guvernul Dancila mai ramane 45 de zile, daca Viorica Dancila vine cu propuneri de interimari, potrivit Realitatea TV.

Doar daca motiunea trece si Guvernul pica, se merge la consultari cu presedintele Klaus Iohannis si cu o propunere de premier. Astfel, s-ar putea constitui un guvern de tranzitie, similar Cabinetului Ciolos.

Alegerile anticipate pot fi organizate doar dupa alegerile prezidentiale. Iar aici partidele au un interes exact; ar fi avantajate PNL si USR, care sunt pe un trend pozitiv, cel care ar fi dezavantajat ar fi PSD.

Oricum, pentru a se ajunge la anticipate, Guvernul trebuie sa respinga consecutiv doua propuneri de Guvern, in termen de 60 de zile. Apoi presedintele dizolva Parlamentul. Iar aici vorbim de interes personal, asta pentru ca parlamentarii PSD nu ar mai fi siguri ca ar mai prinde alt mandat, a informat Realitatea TV.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ