Cum se calculează corect media de admitere la liceu

| 11 sep, 2013

Consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie, Daniel Funeriu, consideră că schimbarea ponderii în calcularea mediei de intrare la liceu a notelor de la clasele V-VIII şi a examenului de sfârşit de gimnaziu reprezintă "o cârpeală bine-venită adaptată momentului".

Potrivit fostului ministru al Educaţiei, în urma introducerii camerelor de luat vederi la examenul de clasa a VIII-a s-au remarcat "discrepanţe majore" între notele de la clasă (V-VIII) şi media la examen.

"Soluţia corectă este cea din Legea educaţiei: 30% examen specific organizat de liceu, 35% evaluare naţională, 35% notele din clasele V-VIII. Acest tip de admitere urmează să intre în vigoare în anul şcolar 2015 - 2016", a declarat Funeriu, citat de Agerpres.

Referindu-se la evaluările de la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a acesta subliniază că reprezintă "un lucru pozitiv, care a fost introdus de el în Legea Educaţiei din 2011". "Păcat că Guvernul USL a întârziat doi ani", a spus consilierul prezidenţial. 

Daniel Funeriu a criticat faptul că, după mandatul său de ministru, s-a renunţat la masterul didactic, "unica soluţie pentru o formare corectă" a dascălilor, la selecţia cadrelor didactice, aşa cum era prevăzută prin Legea Educaţiei, şi la "promovarea" învăţătoarelor de calitate care nu au facultate pe postul de profesor pentru învăţământul primar, care ar fi reprezentat "o justă răsplată".

Alte critici aduse de fostul ministru se referă la renunţarea alocării banilor în universităţi pe criterii de performanţă şi a granturilor doctorale pe bază de competiţie.

"S-a renunţat la evaluarea proiectelor de cercetare exclusiv de către evaluatori străini. S-a renunţat la impunerea unor standarde minimale pentru a putea candida la obţinerea unui grant de cercetare", a mai spus Daniel Funeriu.

El a salutat însă ideea ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, privind obligativitatea grupei mari la grădiniţă, idee pe care a precizat că o susţine.

Totodată, Daniel Funeriu a mai susţinut că nu s-au redeschis şcolile închise în mandatul său şi nici cele pe care le-a comasat administrativ pentru a reduce costurile, lucru pe care l-a catalogat ca fiind unul bun.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ