CUM SE ÎMPART taberele în PSD înainte de Comitetul Executiv Național: care sunt mizele

| 15 iul, 19:27

Mai mulţi liderii PSD o vor în continuare pe Rovana Plumb preşedinte interimar, după ce Victor Ponta a decis să se retragă din funcţia de conducere în PSD "până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție", au declarat surse politice citate de RomâniaTV.

Sursele citate au punctat că rămânerea Rovanei Plumb în funcţia de preşedinte interimar al PSD ar fi condiţionată de retragerea acesteia de la Ministerul Muncii.

Aceasta este una din cele trei mari solicitări în jurul cărora gravitează marii lideri social-democraţi. În acest sens, câţiva lideri social-democraţi au propus ca şeful partidului să nu mai facă parte şi din Guvern. Este vorba despre Constantin Niţă şi Nicolae Bădălau, membri ai BPN, care i-au propus Rovanei Plumb ca, în cazul în care vrea să rămână în continuare preşedinte interimar al PSD, să renunţe la funcţia de ministru al Muncii.

Citeste si: Alina Gorghiu, PROFEŢIE SUMBRĂ: Va urma o noapte a cuţitelor lungi în PSD. Vizaţi sunt Victor Ponta şi apropiaţii săi

A doua chestiune în jurul căreia s-au născut tabere în acest partid o reprezintă necesitatea unui Congres PSD.  O tabără afirma că e necesar ca acest congres să aibă loc în luna septembrie, alta că trebuie să aibă la anul viitor. O dispută în acest sens a avut loc între Ilie Sârbu şi Liviu Dragnea.

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a declarat miercuri că Liviu Dragnea nu are nicio calitate în partid să ceară organizarea unui congres sau să nu fie de acord cu interimatul Rovanei Plumb la conducerea formaţiunii.

"Dragnea nu are nicio calitate în partid ca să ceară organizarea unui congres sau să nu fie de acord cu interimatul Rovanei. Domnul Dragnea nu apare în statut, nu avem vreun articol, ceva clar, nu are nicio funcţie. Dacă mergem după statut, şi eu sunt important că am fost socrul preşedintelui", a afirmat Ilie Sârbu, înainte de şedinţa BPN al PSD.

Citeste si: Iliescu: La Comitetul Executiv vom hotărî data Congresului PSD

În context, el a subliniat că nu are sens organizarea unui Comitet Executiv al formaţiunii.

"Nu are sens CEx. BPN-ul a stabilit. CEx să mai facă? Întotdeauna vor fi păreri, cel care decide e BPN-ul. Sunt unii care spun că Rovana nu e potrivită. Sunt opinii. În afară de opinia cu domnul Dragnea, nu am auzit altele. Congresul este stabilit de Consiliul Naţional", a afirmat Sârbu. "Oamenii pleacă în concediu, oamenii şi-au cumpărat bilete din timp, vedeţi dumneavoastră vreun congres reuşit, acum, vara", a mai spus liderul senatorilor social-democraţi.

În schimb, fostul președinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, la ieșirea din sediul PSD, că va avea loc un Congres PSD, iar data acestuia va fi stabilită în cadrul Comitetului Executiv. Iliescu a mai spus și că o susţine pe Rovana Plumb la interimatul PSD.

Citeste si: Surse: Liderii PSD o vor pe Rovana Plumb la şefia partidului

O a treia chestiune disputată intens a fost propunerea ca Rovana Plumb să fie numită preşedinte interimar. Această decizie a fost contestată de Liviu Dragnea, dar sprijinită de ceilalţi lideri social-democraţi.

Joi ar urma să aibă loc o nouă reuniune PSD, cu toţi liderii din ţară, pentru deciziile finale privind soarta formaţiunii. Ponta şi-a informat deja colegii că nu se va întoarce la şefia PSD şi s-a stabilit ca joi să se întrunească Comitetul Executiv Național al partidului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 23:20
Dumitrita
Oferta de munca
Pentru toti! Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cei care vor sa lucreze in timpul liber sau full-time si sa obtina castiguri imediat, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, sunt asteptati in echipa noastra, pentru o colaborare profitabila. Cerem seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ