Cum se învaţă repede o limbă străină

|

O limbă străină se învaţă mult mai uşor cântând, este concluzia la care a ajuns o echipă de la Reid School of Music, Universitatea Edinburgh. Persoane anglofone au învăţat limba maghiară, participanţii având cunoştinţe de bază. A fost vorba, prin urmare, de îmbogăţirea cunoştinţelor, relatează passionsante.be.

Circa 60 de elevi au fost împărţiţi în două grupe, una din ele învăţând maghiara după metoda clasică şi cealaltă, cântând (audierea unei piese, analiza ei şi apoi interpretarea). Progresul a fost apreciat cu ajutorul a cinci teste: grupa 'cu cântec' a înregistrat rezultate mai bune în patru evaluări din cinci, având o pronunţie mai bună, o mai bună memorare şi o mai mare precizie lingvistică. 

Potrivit coordonatoarei cercetării, melodia furnizează repere suplimentare pentru învăţare. În orice caz, deşi cântatul nu este suficient, el apare totuşi ca o completare preţioasă, încheie passionsante.be.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ