Cum stau treburile la TVR

| 27 sep, 2014

Zvonurile despre aşa-zisele presiuni politice la adresa conducerii televiziunii publice au fost risipite de către primul-ministru Victor Ponta. Acuzaţiile aduse de către preşedintele-director al TVR, Stelian Tănase au fost demontate de către premier în cadrul unei intervenţii la România TV.

În ultima vreme am fost martorii unei propagande deşănţate care s-a pornit odată cu declaraţiile făcute de şeful TVR. Acuzând în repetate rânduri presiuni politice venite din partea Guvernului, Tănase a lăsat să se înţeleagă că i s-ar fi cerut scoaterea din grilă a jurnaliştilor Cornel Nistorescu, Sorin Avram sau Moise Guran. Declaraţiile lui Stelian Tănase au produs inflamarea în rândul unei anumite părţi din societate, dar mai ales, au indus o temă falsă de discuţie, cei trei antementionati continuându-şi bine-mersi activitatea în cadrul TVR.

Joi seară, primul-ministru a negat orice fel de presiuni venite din partea sa ori a Executivului pe care îl conduce, mărturisindu-şi convingerea că Stelian Tănase va putea asigura independenţa TVR până la alegeri.

Pe altă parte, premierul a arătat că nemulţumirile lui Tănase nu au legătură cu acest subiect. Mai precis, se pare că şeful TVR nu l-a mai avut la inimă pe Victor Ponta în momentul în care primul-ministru s-a opus majorării taxei TV propuse de Stelian Tănase, premierul refuzând totodată preluarea la bugetul de stat a unei părţi din datoriile TVR. De la acel moment, atitudinea lui Tănase vizavi de premierul României s-a schimbat vizibil.

“Domnul Tănase a venit de multe ori la mine în birou să-mi spună cât mă iubeşte, cât mă susţine. Iar eu i-am spus să nu vină la mine în birou. Stelian Tănase m-a asigurat de spirjinul său când a fost propus de PNL şi apoi s-a rupt USL. Iar el m-a asigurat de sprijinul său, dar eu i-am spus că nu am nevoie. I-am zis să fie atent la pierderile TVR. Mi-a cerut să mărim taxa Radio-Tv, dar am spus nu”, a declarat Victor Ponta, în direct la România TV.

În ciuda faptului că televiziunea publică acuză prin vocea lui Stelian Tănase, presiuni venite din partea Puterii, premierul a arătat faptul că TVR s-a transformat mai degrabă într-un post al Opoziţiei. Şi asta în condiţiile în care lideri precum Klaus Iohannis, Monica Macovei sau Traian Băsescu au fost invitaţi prin rotaţie în ultima perioadă.

“E foarte bine că e o televiziune a opoziţiei. Prost e că plătim toţi pentru ea”, a mai afirmat Victor Ponta.

Încercarea Puterii de a pune mâna pe controlul editorial al TVR se dovedeşte a fi astfel o nouă încercare jenantă de manipulare venită din partea Opoziţiei dejucată la timp de premierul României.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ