Cum testezi ce viteză ai pe internet

| 17 feb, 2014

Daca ai impresia ca internetul iti merge mai greu ca de obicei, ca descarci fisierele cu o intarziere suspecta, e timpul sa iti verifici conexiunea de internet.

Astfel vei afla daca operatorul de servicii ti-a redus viteza sub nivelul celei prevazute in contract, iar daca acest lucru se intampla, le poti face o sesizare. Daca nu iti modifica serviciul, te poti adresa Oficiului pentru Protectia Consumatorilor.

Cea mai simpla metoda pentru a testa viteza de internet este sa intri pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil, www.speedtest.net, un serviciu gratuit.

Nu trebuie decat sa apesi pe “Begin Test” si acesta va calcula viteza de download si upload. Pentru o mai buna masuratoare, poti sa intri in setari si sa stabilesti serverul operatorului tau de servicii, scrie gadgetreport.ro.

O alta metoda, acceptata de providerii de internet, este sa folosesti serviciile lor de testare, disponibile pe site. De exemplu, pentru RCS-RDS intri pe site-ul http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ti-viteza, iar pentru UPC pe site-ul http://fiberspeedtest.ro/.

Tag-uri: viteza internet
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ