Cum vor asigurătorii să stopeze fraudele cu polițe CASCO

| 13 apr, 2014

Companiile de asigurări ar putea avea o bază de date comună pentru verificarea istoricului daunelor autovehiculelor asigurate prin intermediul poliţelor facultative CASCO.

Și asta în contextul în care valoarea potenţialelor fraude din domeniul auto se ridică la aproximativ 90 milioane de euro.

Proiectul bazei comune de date, aparținând Asociaţiei Naţională a Asigurătorilor (UNSAR), ar putea fi aprobat până la finele acestui an.

"Prin intermediul unei aplicaţii IT, societăţile vor putea verifica istoricul daunelor autovehiculelor. Baza de date comună va permite asigurătorilor să evite încheierea unei poliţe CASCO în cazul unui autovehicul grav avariat şi pentru care s-a plătit deja o despăgubire, dar se încearcă încheierea unei noi poliţe facultative CASCO", a explicat Mădălin Roşu, responsabil al Secţiunii auto din cadrul UNSAR, citat de mediafax.ro.

Potrivit reprezentantului UNSAR, epavele auto reintră în circulaţie prin diverse metode şi ulterior se încearcă asigurarea acestora în scopul obţinerii unor sume necuvenite, respectiv prin înscenarea unei daune totale precum incendiu, furt sau accident.

Roșu a mai spus că un astfel de sistem ar duce la reducerea despăgubirilor plătite şi, implicit, la scăderea tarifelor de primă.

Tag-uri: CASCO, daune, masini
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ