Accesoriul elementar care dispare de pe toate maşinile. Cu ce va fi înlocuit

| 22 apr, 2014

Revolutia tehnologica schimba complet industria auto, care face progrese mari din toate punctele de vedere. In curand, soferii nu isi vor mai pierde cheile de la masina pentru ca nu vor mai avea nevoie de ele. Nici luminile sau alte comenzi nu vor mai fi controlate prin intermediul butoanelor sau al touchscreen-ului.

Soferii vor mima comenzile

Un soft ultra-avansat a fost lansat recent de o companie britanica si montat pe un Land Rover. Acesta inregistreaza toate miscarile soferului iar apoi trimite comanda catre computerul masinii. Astfel, cheia si toate butoanele din bord dispar, la fel ca si manerele usilor. Soferii vor gesticula actiunea de care au nevoie iar computere se vor ocupa de tot. Masina a fost prezentata la Salonul Auto de la New York si a atras atentia pentru ca era singura de acolo fara manere pe usi, potrivit sport.ro.

Sisteme asemanatoare exista deja

Un sistem asemanator exista deja pe Mercedes SL, al carui portbagaj poate fi desfacut printr-un trecerea piciorului pe sub bara din spate.

Ford a patentat un sistem prin care geamurile masinii pot fi ridcate sau coborate printr-o miscare de deget.

Masinile pot fi atacate de hackeri

Sunt si critici pentru aceste inventii ce bat la portile industriei auto. Masinile controlate exclusiv de computere sunt vulnerabile la hackeri, iar calculatoarele pot interpreta gresit anumite miscari ale soferului, daca nu sunt programate cum trebuie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 2014
Sorin
Si daca ai gripa, ce faci ?!
Sistemul de recunoastere vocala poate fi indus in eroare daca ai gripa, si deci vocea modificata. Sau daca esti obosit, sau plictisit, sau nervos... hi hi hi, in cezul asta o sa stie biata masina cine este stapinul ?! Ca sa nu mai vorbesc de posibilitatile wireless ce pot fi mai greu sau mai usor tintele atacurilor hackkerilor. In ce priveste cheile, cazul este asemanator cu o reparatie a portierei cu ranga!!! (nu spui cine...). Deci probleme. Mai mari, si mai multe. Asa sa fie otomobilul viitorului ?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ