Cum votează PNL la Referendumul pentru Familie. Semnalul transmis de Orban

| 03 sep, 17:31

Liderul PNL Ludovic Orban spune că nu le va impune membrilor de partid să voteze într-un anume fel la referendumul pentru familie, deşi PNL susţine organizarea acestuia, pentru că subiectul ţine de conştiinţă, iar fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa.

"Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de trei milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ceea ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”, a declarat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a spus că cei care au iniţiat referendumul nu trebuie să uite că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat şi au refuzat să-l pună pe ordinea de zi, preferând în schimb să-l politizeze şi să-şi facă o campanie din el.

"Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului este că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din el. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îşi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale”, a spus Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, sâmbătă seară, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ