O nouă lovitură pentru românii cu rate şi chirii în euro: BNR a afişat cel mai slab leu din istorie

| 07 sep, 13:29

CURS VALUTAR 7 SEPTEMBRIE 2020. Banca Naţională a României a afişat un preţ de 4,8552 lei pentru un euro, o nouă valoare istorică după cea înregistrată vineri, 4 septembrie 2020.

Euro a crescut până la 4,8552 lei, faţă de 4,8492 lei, nivelul de vineri anunţat de BNR, şi a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa monedei naţionale. Precedentul record a fost atins pe 4 septembrie a fost de 4,8492 lei/euro.

Dolarul a urcat la 4,10 lei, faţă de 4,09 lei, nivelul anunţat în şedinţa precedentă de la BNR. Pe 23 martie, dolarul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în faţa leului: 4,5316 lei. Lira sterlină a scăzut 5,41 lei, faţă de 5,44 lei, aproape de cursul anunţat de BNR în şedinţa precedentă.

ROBOR la trei luni a rămas la 1,99%, acelaşi nivel cu cel din şedinţa precedentă. ROBOR 3M a atins pe 20 august 2020 cea mai scăzută valoare (1,98%) din 6 februarie 2018 încoace (1,97%), potrivit Economica.net.

ROBOR la şase luni a rămas la 2,08%,acelaşi nivel cu cel din şedinţa precedentă. Pe 20 august, ROBOR 6M a atins cel mai scăzut nivel (2,05%) din 10 noiembrie 2017 (2,03%) încoace.

Momentan, deprecierea nu este una foarte mare după cum apreciază economiştii şefi din bănci şi se înscrie momentan în previziunile pe care băncile comerciale le au pentru finalul acestui an în privinţa evoluţiei cursului de schimb. Dealerii explică faptul că trendul de depreciere pe care a intrat moneda naţională din luna septembrie se datorează unui trend general.

„Dacă ne uităm la evoluţia burselor internaţionale, la deprecierea indicilor depe bursa americană, constatăm că este posibil să ne confruntăm cu o perioadă de riscuri. A crescut potenţialul de risc la nivel mondial şi probabil leul este perceput ca o investiţie riscantă. Este vorba de un curent global, iar la ora actuală şi România seconfruntă cu retrageri ale investitorilor de pe poziţia leu", a declarat un dealer bancar încercând să explice deprecierea leului din ultima perioadă pentru Economica.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ