Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului: O moţiune de cenzură poate fi depusă şi votată în sesiuni diferite

| 15 sep, 11:51

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins, marţi, în unanimitate sesizarea Guvernului prin care a fost contestată moţiunea de cenzură depusă de PSD. Astfel, Curtea Constituţională a decis că o moţiune de cenzură poate fi depusă şi votată în sesiuni diferite ale Parlamentului.

Judecătorii CCR au respins în unanimitate sesizarea Guvernului. O moțiune de cenzură poate fi depusă și votată în sesiunea extraordinară. De asemenea, moțiunea poate fi depusă într-o sesiune și votată în altă sesiune. Asta ar presupune că în Parlament poate fi continuată procedura, după ce pe 31 august social democrații nu au reușit să strângă numărul necesar de parlamentari pentru a ține ședința de plen în care urma să fie dezbătută și votată moțiunea de cenzură.

„Constituția nu distinge dacă este sesiune ordinară sau extraordinară. Spune că doar că o moțiune poate fi depusă o singură dată pe sesiune”, au declarat surse din CCR, pentru Digi24.ro.

„Nu ne e frică, dacă PSD vrea să continue procedura, să o continue”, a declarat marți, Ludovic Orban, întrebat despre decizia CCR.

Citeşte şi Ludovic Orban, după decizia CCR privind moţiunea de cenzură: "Nouă nu ne e frică de reluarea votului"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ