Curtea de Apel București a aprobat fuziunea între Banca Comercială Carpatica și Patria Bank

| 24 apr, 11:02

Curtea de Apel București a aprobat, vineri, 21 aprilie, dosarul de fuziune dintre Banca Comercială Carpatica și Patria Bank, care ar putea fi implementată din 1 mai, iar instituția nou creată va fi listată la Bursă și va avea numele de Patria Bank, se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.

Patria Bank va fi prezentă în 73 de orașe la nivel național, cu 111 sucursale.

"Noua bancă va fi prezentă în 73 de orașe la nivel național, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienți și 3,816 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali", conform comunicatului.

Data estimativă a implementării fuziunii este 1 mai 2017. Toate produsele, serviciile și condițiile contractuale ce se aplică clienților se vor menține în forma actuală până la data fuziunii, ulterior aplicându-se noile condiții generale bancare, se mai arată în comunicat.

Noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, iar acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București, potrivit sursei citate.

"În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acționarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deținere de peste 64% din acțiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acționar majoritar fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail, integrând tehnologia pentru a simplifica accesul clienților la servicii financiare performante și va continua să fie un partener solid și de încredere pentru companiile românești mici și mijlocii, contribuind la dezvoltarea mediului antreprenorial local. Acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București", se precizează în comunicat.

Proiectul de fuziune dintre BCC și Patria Bank a fost aprobat pe 29 noiembrie 2016 de către BNR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ