Curtea de Apel dezvăluie tertipul folosit de Giovani Becali

| 20 mai, 2014

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti explica modul in care fostul impresar Giovani Becali a incercat sa reia procesul din Dosarul Transferurilor, folosindu-se de un tertip.

Curtea de Apel Bucuresti a prezentat motivarea deciziei de respingere ca inadmisibila a contestatiei in anulare pe care Giovani Becali a depus-o dupa ce a fost condamnat.

Potrivit CAB, Giovani Becali a incercat sa mascheze prin aceasta contestatie un apel, in dorinta de a relua procesul. Cererea sa a fost insa respinsa.

"In ipoteza in care cauza prezumata de incetare a procesului penal a facut obiectul unei evaluari nemijlocite a instantei, care a statuat neechivoc asupra inaplicabilitatii sale si a dispus condamnarea inculpatului, hotararea se bucura pe deplin de autoritate de lucru judecat, iar argumentele instantei nu mai pot fi repuse in discutie. Intr-o atare situatie, contestarea hotararii tinde nu la inlaturarea viciului de procedura derivat din omisiunea de a examina incidenta unui impediment procedural, ci la reevaluarea in substanta a fundamentului faptic si juridic al solutiei in sine (error in judicando), pe calea unui apel deghizat", motiveaza instanta, potrivit Mediafax citat de Realitatea TV.

Giovani Becali a sustinut, in contestatia depusa, ca bugetul statului nu a fost prejudiciat, darsi ca FC Dinamo nu s-a constituit parte civila.

"Sub un prim aspect, instanta investita in actuala contestatie retine, de principiu, ca o contestatie in anulare poate avea ca temei exclusiv nulitatea actelor de procedura efectuate (error in procedendo), nu si gresita solutionare a fondului cauzei (error in judicando). Aceasta inseamna ca numai hotararile judecatoresti definitive grefate pe incalcari, de o anumita gravitate, ale normelor de procedura pot face obiectul contestatiei in anulare. (...) Prin urmare, interpretarea data aspectelor de drept penal substantial ori modul de evaluare a chestiunilor faptice, ambele existente intr-o hotarare penala definitiva, nu pot face obiectul contestatiei in anulare", precizeaza Curtea de Apel

Impresarul Giovani Becali a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare in Dosarul Transferurilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ