Curtea de Conturi a sesizat Parchetul după un control la Portul Constanţa

| 11 iul, 2014

Curtea de Conturi a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta in urma unui control efectuat in acest an la Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" Constanta.

"Urmare a constatarilor consemnate in raportul de control incheiat anul acesta de catre Camera de Conturi Constanta la CN Administratia Porturilor Maritime Constanta SA, s-a aprobat prin Hotararea Plenului Curtii de Conturi nr. 162/19 iunie 2014 sesizarea organelor de urmarire penala competente", a comunicat Curtea de Conturi.

Reprezentantii Curtii de Conturi au precizat ca sesizarea a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta.

"Concomitent cu demararea procedurii de sesizare a organelor de urmarire penala competente se face valorificarea constatarilor consemnate in actul de control incheiat (...), precum si valorificarea actelor rezultate din aceste activitati", potrivit comunicatului.

"In baza prevederilor legale specifice aplicabile domeniului de activitate al institutiei noastre, informatiile solicitate de dvs. au caracter public numai dupa incheierea procedurilor de valorificare (...) comunicarea oricaror informatii pe aceasta tema, fara a periclita procedura in timpul anchetei penale, fiind in sfera de competenta a organelor in drept", se arata in raspunsul Curtii de Conturi.

In prezent, Ministerul Transporturilor este actionar majoritar la Administratia Porturilor Maritime Constanta, cu 60%, iar Fondul Proprietatea si Primaria Constanta detin fiecare 20% din capital.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ