Curtea de Conturi: Abateri de 1,7 miliarde de lei la Ministerul Transporturilor în 2014

| 04 dec, 12:32

Curtea de Conturi a identificat deficiențe sau abateri cu o valoare totală estimată de 1,74 miliarde de lei în urma auditului efectuat la Ministerul Transporturilor, potrivit Sintezei raportului de audit privind Contul general anual de execuție a bugetului de stat pe anul 2014. În 2014, Ministerul Transporturilor a avut un buget de 6,46 miliarde de lei.

Din totalul de 1,7 miliarde de lei valoare a abaterilor, Curtea de Conturi precizează că în timpul verificărilor efectuate s-au remediat abateri în valoare totală de 4.000 de lei.

În 2014, Ministerul Transporturilor a avut un buget de 6,46 miliarde de lei, finanţat în proporţie de peste 99% de le bugetul de stat. abaterile constatate de Curtea de Conturi reprezintă mai mult de un sfert din totalul bugetului anual.

Potrivit raportului, Curtea a identificat 110.966.000 lei — venituri suplimentare, care reprezintă sume nerestituite/neregularizate cu bugetul de stat, 33.125.000 lei — prejudicii, care reprezintă în cea mai mare parte cheltuieli de personal neprevăzute de legislația în vigoare, dar se precizează că în timpul misiunilor de audit a fost recuperată suma totală de 4.000 lei (0,01% din suma estimată), 1.602.255.000 lei — abateri cu caracter financiar contabil, care reprezintă în cea mai mare parte înregistrări contabile eronate, nereflectarea în contabilitate a tuturor operațiunilor economico-financiare privind imobilele proprietate publică a statului etc.

"La Autoritatea Rutieră Română s-a constatat neînregistrarea și nevirarea către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier în perioada ianuarie-septembrie 2013 a întregii obligații de 60% din cuantumul tarifelor încasate pentru serviciile specifice, diferența nevirată estimată fiind de 21.910.000 lei", se spune în raport.

De asemenea, la Autoritatea Feroviară Română (AFER) s-a constatat că în anul 2013 entitatea a efectuat plăți nelegale de natura cheltuielilor de personal în sumă totală estimată la 4.851.000 de lei, iar în anul 2014 a efectuat plăți nelegale de natura cheltuielilor de personal în sumă estimată totală de 6.395.000 de lei.

Curtea de Conturi recomandă, printre altele, organizarea și conducerea evidenței angajamentelor bugetare și legale cu respectarea prevederilor legale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 07:00
OffedRabe
how much does furosemide lower blood pressure
lasix and breastfeeding As in, should you take your SARMs for a few weeks, followed by an amount of time on post cycle therapy

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ