Curtea de Conturi: Imobile din patrimoniu, subevaluate de Ministerul Dezvoltării

| 04 dec, 21:49

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a subevaluat imobile din patrimoniu, iar la Ministerul Afacerilor Interne call center-ul de peste 19 milioane de lei care trebuia finalizat până în decembrie 2011 nu funcţionează, potrivit unui raport al Curţii de Conturi.

La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Curtea de Conturi a identificat nu mai puţin de 14 nereguli, ilegalităţi sau erori comise în anul 2014. Din sinteza raportului de audit reiese că ministerul a folosit ineficient fondurile alocate, a subevaluat terenuri şi clădiri aflate în patrimoniu.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, printre neregulile identificate se află şi "efectuarea de înregistrări eronate în evidenţa contabilă a unor elemente patrimoniale de natura bunurilor, aparţinând domeniului public sau privat al statului, aflate în administrarea MDRAP, precum şi a unor drepturi şi obligaţii aflate în litigiu la 31.12.2014. Valoarea estimată a acestor abateri este de 451.409,5 mii lei (451,4 milioane de lei, n.r.)".

MDRAP a diminuat valoarea patrimoniului public şi privat al statului cu 124.170.700 de lei ca urmare a subevaluării rezultatelor din rapoartele de reevaluare pentru bunuri proprietate publică (terenuri şi construcţii) pe care le administrează.

Mai mult, la Ministerul Afacerilor Interne, principala problemă identificată de Curtea de Conturi, este cea referitoare la call center-ul ministerului, care este nefuncţional, deşi contractul a fost încheiat în data de 16.10.2009 pe o durată iniţială de 26 de luni. Termenele de realizare pentru serviciile de instalare şi punere în funcţiune a sistemului sunt depăşite, iar în termen se află doar serviciile de mentenanţă şi garanţie.

Contractul încheiat cu 2K Telecom pentru punerea în funcţiune a call center-ului este în valoare de 19.667.000 de lei, din care mai sunt de achitat 7.297.200 de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ