Curtea Supremă a respins efectuarea expertizelor cerute de Relu Fenechiu în dosarul "Transformatorul"

| 16 ian, 2014

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins joi solicitarea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, privind efectuarea a două expertize în dosarul "Transformatorul", în care acesta a fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare.

Instanţa a respins cererea lui Fenechiu de efectuare a unei expertize contabile şi a unei expertize de specialitate (energetică), notează Agerpres.

De asemenea, magistraţii nu au fost de acord nici cu reaudierea unor martori, aşa cum a cerut Relu Fenechiu, dar şi ceilalţi inculpaţi la termenul din 7 ianuarie al procesului.

În schimb, judecătorii au fost de acord ca avocatul lui Relu Fenechiu să depună la dosar o expertiză extrajudiciară, întocmită în noiembrie 2013 de către doi experţi, la cererea fostului ministru.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 27 ianuarie, când vor avea loc dezbaterile finale şi este posibil să se dea şi sentinţa definitivă.

Pe 12 iulie 2013, un complet de la instanţa supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind dată şi fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.

De asemenea, Ioan Turbatu şi Ioan Mărghidan, directori generali la SISEE Moldova, au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată, Petru Andronache, director comercial la Electrica Moldova, a primit pedeapsa cea mai mare, de şapte ani de închisoare, iar Mihai Bogdan Damian, asociat unic şi administrator la firma Europlus SRL Iaşi, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Instanţa i-a obligat pe Relu şi Lucian Fenechiu, Petru Andronache, Ioan Turbatu şi Mihai Bogdan Damian la plata în solidar a sumei de 6.327.390 lei, reprezentând daune materiale către SISEE Moldova.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ