Curtea Supremă judecă recursul în cazul cererii DNA de arestare a deputatului Gheorghe Coman

| 07 ian, 2014

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă marţi recursul în cazul solicitării DNA privind arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman, preşedinte al PC Buzău, cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-o formaţiune politică în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Recursul DNA vine după ce un complet de la instanţa supremă a respins pe 30 decembrie 2013 cererea de arestare formulată de procurori, Gheorghe Coman fiind cercetat în stare de libertate, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA - Serviciul teritorial Ploieşti, în perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de funcţia sa din Partidul Conservator, Gheorghe Coman a solicitat unui denunţător, persoană cu funcţie de conducere în Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău, diverse servicii, precum şi remiterea unor foloase materiale necuvenite, în schimbul menţinerii acestuia în funcţia publică respectivă (care la nivel politic 'revenea' PC).

Foloasele pretinse constau în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul PC, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău.

Astfel, în perioada 9-16 decembrie 2013, Gheorghe Coman i-a solicitat denunţătorului să achite jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă organizării conferinţei din 14 decembrie în municipiul Buzău, în urma căreia deputatul a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene a PC, respectiv suma de 3.140 lei.

Pe 18 decembrie 2013, Gheorghe Coman a fost prins în flagrant de procurori în timp primea banii de la denunţător.

Imediat după primirea banilor, Gheorghe Coman a urcat la volanul autoturismului său, a pornit motorul, iar la apariţia organelor de anchetă care i-au solicitat să rămână pe loc a demarat în trombă, refuzând să dea curs solicitării echipei operative care a încercat fără succes să-l oprească.

El a fost prins o zi mai târziu şi dus la DNA - Serviciul teritorial Ploieşti, unde a fost audiat mai multe ore.

Pe 27 decembrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, prin vot secret, solicitarea Ministerului Justiţiei privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie 2013 a trecut la Partidul Conservator, fiind ales în luna decembrie preşedinte PC Buzău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ